Η Μαρία Ψωμαδάκη και οι περιπέτειες του γενναίου Βάσα!

Η Μαρία Ψωμαδάκη και οι περιπέτειες του γενναίου Βάσα!

Πριν λίγες μέρες έμαθα ότι μια συντοπίτισσα μου, έχει γράψει ένα πολύ όμορφο παραμύθι… Επειδή λοιπόν αγαπώ πολύ τις δημιουργικές μαμάδες, δεν υπήρχε περίπτωση να μη διαβάσω αυτό το βιβλίο!

Ο λόγος για την Μαρία Ψωμαδάκη, με καταγωγή από το Τυμπάκι, η οποία ζει στην Κοζάνη με την όμορφη οικογένεια της!

Η αγάπη της για τα βιβλία, αλλά και για τα παιδιά την ώθησαν να γράψει αυτό το όμορφο παραμύθι, ενώ όπως μας λέει η ίδια σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της όταν έμαθε ότι ο γιος της πάσχει από μια σπάνια ανίατη ασθένεια, αυτό το βιβλίο τη βοήθησε να προχωρήσει, δίνοντας της μια διέξοδο.

Μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί 1500 βιβλία, τα οποία έχει δωρίσει σε ιδρύματα και φορείς παιδιών με αναπηρία και σοβαρές ασθένειες…

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους με νεράιδες και ξωτικά, μια όμορφη ιστορία που σε συνδυασμό με την εικονογράφιση (Κωνσταντίνος Ζιώγας), κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος!

Οι περιπέτειες του γενναίου τάρανδου, Βάσα!

Σ΄ένα μακρινό μέρος που λέγεται Λαπωνία, ζούσε ένας νεαρός τάρανδος, ο Βάσα. Στη χώρα του Βάσα το κρύο είναι τσουχτερό. Το Χειμώνα όλα είναι κάτασπρα και οι θερμοκρασίες πέφτουν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Για όποιον αγαπάει τα χιονισμένα τοπία, τις λίμνες και τα ποτάμια, είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου. Ο Βάσα ζούσε πολύ ευτυχισμένος με την οικογένεια του, τους φίλους του και τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης. Ήταν όμως πνέυμα ανήσυχο και ονειρευόταν να γνωρίσει κι άλλα μέρη και να ζήσει μεγάλες περιπέτεις. όταν γίνεται γνωστό ότι το ιερό βότανο που εξασφαλίζει στην αγέλη τροφή, υγεία και ευημερία, έχει χαθεί, ο Βάσα χωρίς να το σκεφτεί, δηλώνει πρόθυμος να διακινδυνεύσει τη ζωή του, ώστε να το φέρει πίσω στην αγέλη. Έτσι θα ζήσει με τη γενναία και αγνή του καρδιά, μια μεγάλη περιπέτεια, στον μαγικό κόσμο του Βορρά, γνωρίζοντας καινούριους τόπους και κάνοντας νέους φίλους, όπως ακριβώς το ονειρευόταν!


Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε ή να μας στέλνετε όμορφες φωτογραφίες, αλλά και ότι ενδιαφέρον γίνεται στον τόπο σας!

Σχολιάστε