Μακριά μαλλιά μπλεγμένα…

Μακριά μαλλιά μπλεγμένα, μια πολύ τρυφερή ιστορία από τη Συμώνη Δημητρακοπούλου και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, που αφορά τη διαφορετικότητα, τα πειράγματα, τη φιλία, αλλά και στιγμές από την καθημερινότητα των παιδιών, στην οικογένεια και στο σχολείο! 

Η ζωή της μικρής μας ηρωίδας αλλάζει με τη γέννηση του του μικρού της αδελφού…

Τα μαλλιά της είναι μακριά και μπλεγμένα. Η μαμά ξέρει να ξεμπλέκει μαλλιά – τα μαλλιά, όταν βλέπουν τη μαμά, ξεμπλέκονται μόνα τους. Η μαμά, όμως, τώρα δεν είναι εδώ. Είναι στο μαιευτήριο για να βγάλει από τη φουσκωμένη κοιλιά της αυτό το χαζομωρό, που μπήκε εκεί ποιος ξέρει πώς και στρογγυλοκάθισε τόσο καιρό.
Ο μπαμπάς ξέρει να την κρεμάει στο πιο ψηλό κλαδί του δέντρου και να την κολλάει εκεί με μια αόρατη μπαμπακίσια κόλλα, και εκείνη να μην πέφτει ποτέ. Όμως, ο μπαμπάς δεν ξέρει να ξεμπλέκει μαλλιά. Και χωρίς να το θέλει, έκανε μια τρύπα μέσα στα αχτένιστα μαλλιά της. Πώς θα πάει στο σχολείο έτσι;

Ένα συγκινητικό, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό μυθιστόρημα για παιδιά από 8 ετών. Εντυπωσιακή και εκφραστική και η εικονογράφιση της Πετρούλας Κρίγκου, μας θυμίζει κόμικς, ενώ οι ασκήσεις, οι γρίφοι και τα παιχνίδια στις τελευταίες σελίδες θα διασκεδάσουν τους μικρούς αναγνώστες βοηθώντας τα να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία. 

Το βιβλίο Μακριά μαλλιά μπλεγμένα, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα το βρείτε εδώ

Σχολιάστε