Πώς μπορώ να έχω συνέχεια κρατήσεις στο Airbnb μου;

Πώς μπορώ να έχω συνέχεια κρατήσεις στο Airbnb μου;

Έχετε δηλώσει το σπίτι σας στο Αirbnb, έχετε κάνει την απαραίτητη προεργασία και έχετε τακτοποιήσει τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο πώς θα σιγουρευτείτε ότι τελικά θα ενοικιαστεί το σπίτι σας και ότι θα προσελκύει συνέχεια επισκέπτες;

Το βασικότερο απ’ όλα είναι η εικόνα του σπιτιού

Το να ανεβάσετε σωστές και όμορφες φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα του ακινήτου σας. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για να βγάλει τέτοιες φωτογραφίες ικανές να αναδείξουν το ακίνητο σας και την αξία του. Οι περισσότεροι πελάτες αξιολογούν τη τιμή του ακινήτου με βάση την εμφάνιση και τις παροχές του.

Τιμή

Αν το ακίνητο το επιτρέπει είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή προσφορά όσον αφορά τη τιμή. Δείτε τις τιμές των διπλανών καταλυμάτων και αξιολογήστε κατά πόσο είναι εφικτό να προσφέρετε μια καλύτερη τιμή από τα υπόλοιπα. Φυσικά αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει σε βάρος της αξίας του. Για παράδειγμα, αν το σπίτι προς ενοικίαση είναι μια βίλα, τότε δεν θα ήταν αδύνατο να την ενοικιάσετε για 50 ευρώ το βράδυ.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία άμεσης κράτησης χωρίς να χρειάζεται να περνούν τα αιτήματα από τη δική σας έγκριση. Η ευκολία και η απλότητα να κλείνουμε ένα κατάλυμα για τις διακοπές μας αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής.

Παροχές

Όσο περισσότερες παροχές περιλαμβάνει το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα εκτιμηθεί από τους πιθανούς πελάτες. Οι συνήθεις παροχές είναι το μίνι μπαρ, ζεστό νερό (ίσως μέσω ηλιακού θερμοσίφωνα), free wifi, δωρεάν πρωινό, υπηρεσία καθαρισμού δωματίου ανά δύο ημέρες κλπ.

Θετικές κριτικές από πελάτες

Προσπαθήστε να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές κριτικές γίνεται από τους προηγούμενους ενοίκους του σπιτιού. Εκτός του ότι ανεβάζουν τη δημοτικότητα του διαμερίσματος, λειτουργούν προωθητικά για τους επόμενους επικείμενους ενοικιαστές. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε τις αρνητικές κριτικές παίζει σημαντικό ρόλο για τους πελάτες.

Κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να προωθήσουν σημαντικά το ακίνητο σας εκτός του κύκλου σας. Για παράδειγμα, μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων μπορείτε να αυξήσετε τη δημοτικότητα του καταλύματος και να προσελκύσετε κόσμο στην επιλογή του. Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή σε ομάδες εύρεσης ενοικιαστών ή το η δημοσίευση του ακινήτου σας στο διαδίκτυο μπορεί να προσελκύσει και γνωστά σε εσάς άτομα.

Διαφημίσεις και καμπάνιες της ίδιας της εταιρίας

Πολλές φορές η εταιρία του Airbnb τρέχει δικές της καμπάνιες για να προωθήσει τα ακίνητα μιας περιοχής ή να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να πετύχουν τους οικονομικούς της στόχους και να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα. Επιλέξτε με προσοχή τις καμπάνιες που θα χρησιμοποιήσετε για να το προωθήσετε.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να ενοικιάσετε το ακίνητό σας στην ιδανικότερη τιμή και για εσάς και για τους πελάτες σας και με τέτοιον τρόπο ώστε να επωφελείστε μονίμως από ένα σταθερό εισόδημα.

Αναστάσιος Χριστόπουλος
Πηγή: Flowmagazine.gr

Σχολιάστε