Λαγός μαγειρεμένος από κυνηγό!

|

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο μεγάλος καημός του πατέρα μου ήταν που απαγόρεψαν το κυνήγι. Κυνηγός από τα πολύ νεανικά του χρόνια, πάντα θυμάμαι να έχουμε σκυλιά, πάντα οι Κυριακές, την περίοδο του κυνηγιού ήταν αφιερωμένες στο κυνήγι, ενώ η βόλτα με τα σκυλιά για τον μπαμπά μου είναι τρόπος ζωής, ακόμη και τώρα.

Σήμερα λοιπόν μας μαγείρεψε λαγό στιφάδο!

Το μυστικό όπως λέει είναι ο λαγός να ψηθεί μόνο με κρασί, ούτε σταγόνα νερό!

Υλικά

Για ένα λαγό 1800 γρ, θα χρειαστούμε λάδι για το τσιγάρισμα, 3 κρεμμύδια κομμένα, 1 τριμμένη τομάτα, 500 γρ. κρασί κόκκινο, αλάτι, πιπέρι, 5-6 φύλλα δάφνης και λίγο ξύδι στο τέλος.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Τσιγαρίζουμε τον λαγό με λάδι και στη συνέχεια βάζουμε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη και στο τέλος βάζουμε λίγο ξύδι για γεύση και άρωμα.

Η ώρα μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος του λαγού. Ένας μικρός λαγός, ένα κιλό, χρειάζεται μισή ώρα, ενώ αν είναι μεγαλύτερος θα χρειαστεί μια ώρα!

λαγός

Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ λαγό, όμως ο λαγός από τα χέρια του μπαμπά μου είναι εξαιρετικός!

Προηγούμενες

Μαρτάκια, το έθιμο της πρώτης μέρας της Άνοιξης!

Η Άνοιξη, μέσα από τα έργα διάσημων ζωγράφων!

Επόμενη

Σχολιάστε