Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Το κέικ καρότου είναι ένα γλυκό που έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή των Ελλήνων και έχει σκοπό να μείνει!

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού, από την Εύα Παρακεντάκη
Απλά λατρεία

Υλικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
180 ml ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 μήλο
250 γρ. καρότα
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γρ.σταφίδες
100 γρ. καρύδια
Για το γλάσο τυριού :
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη άχνη
320 γρ. Κρέμα τυριού
100 γρ. καρύδια
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. γ. βανίλια υγρή

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε μία φόρμα 20 εκατοστών, με βούτυρο. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λάδι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο και τα καρότα,μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, τα καρύδια χοντροκομμένα και τις σταφίδες τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα κέικ, τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι – μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και το χωρίζουμε σε δύο δίσκους με τη βοήθεια κλωστης η μαχαιριού.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο χυμό από το μισό πορτοκάλι, στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί , ανακατεύουμε καλά να ενωθεί και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει το κέικ μας βάζουμε μια στρώση γλασο στον πρώτο δίσκο, τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο. Σπάμε λίγα καρύδια και πασπαλίζουμε από πάνω. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και φουντούκι!

Περισσότερες συνταγές από την Εύα Παρακεντάκη εδώ

Σχολιάστε