Προτάσεις για να ζεστάνουμε το σπίτι μας!

|

Ο Χειμώνας έχει μπει για τα καλά και όλοι αναζητούμε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του σπιτιού μας! Όμως η κουβερτούλα και ένα ζεστό ρόφημα, δεν είναι αρκετά! Το σπίτι μας για να διατηρηθεί ζεστό πρέπει να φροντίσουμε για τον τρόπο που θα το θερμάνουμε! 

Η Sigmacreta Stefanakis και στον τομέα της θέρμανσης έχει να μας προτείνει μια μεγάλη ποικιλία από ξυλόσομπες, σόμπες χαλαζία, σόμπες υγραερίου, μέχρι καλοριφέρ, κλιματιστικά, αλλά και αφυγραντήρες και βέβαια σόμπες για εξωτερικό χώρο!

Η επιλογή έχει να κάνει με τις ανάγκες του χώρου μας, αν απλά χρειαζόμαστε επιπλέον θερμότητα σε ένα δωμάτιο ή αν χρειαζόμαστε μια μόνιμη λύση οικιακής θέρμανσης!

Όποια και να είναι η επιλογή μας θα πρέπει η θέρμανση του σπιτιού μας, να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και λιγότερο ακριβή, αφού όπως προκύπτει από έρευνες περισσότερη από τη μισή ενέργεια που χρησιμοποιούμε στο στίτι μας, ξοδεύεται χωρίς αποτέλεσμα.

Πως όμως μπορούμε με απλούς τρόπους, να ενισχύσουμε τη θέρμανση του σπιτιού μας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση;

1. Ελέγχουμε τα κουφώματα. Αν υπάρχει άνοιγμα και μπαίνει κρύο κλείνουμε το κενό με σιλικόνη.

2. Τις μέρες που έχει λιακάδα αφήνουμε τον ήλιο να μπει στο σπίτι και να το ζεστάνει με φυσικό τρόπο, ανοίγουμε λοιπόν τις κουρτίνες όσο κρατέι η λιακάδα και τις κλείνουμε μόλις πέσει ο ήλιος.

3. Καλύπτουμε τα πατώματα με χαλιά και μοκέτες, έτσι η ζεστασιά θα μείνει στο χώρο

4. Κλείνουμε τις πόρτες σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούμε, γιατί να πηγαίνει χαμένη η ζέστη;

5. Ώρα να βγάλουμε από τη ντουλάπα τα φανελένια σεντόνια, για όνειρα… ζεστά!

Προηγούμενες

Τα οφέλη της βροχής!

i switch: Ενεργειακή Συμβουλευτική, εκπρόσωπος για τη Μεσαρά Μανόλης Κοκαράκης

Επόμενη

Σχολιάστε