Πως να καταπολεμήσουμε την υγρασία στο σπίτι!

Ένα πρόβλημα που πολλοί αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας είναι η υγρασία. Αντιλαμβανόμαστε την υγρασία είτε από τη βαριά ατμόσφαιρα που προκαλεί, είτε ακόμα και από τη μυρωδιά ή τη μούχλα που μπορεί να δημιουργηθεί στους τοίχους. 

Η υγρασία στο σπίτι, εκτός από το ότι είναι αντιαισθητική είναι και άκρως ανθυγιεινή και μπορείς να επιβαρύνει την υγεία μας. Ας δούμε λοιπόν με ποιους  τρόπους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Ανοίγουμε το κλιματιστικό

Το κλιματιστικό μπορεί να αποτελέσει μεγάλο βοηθό στην προσπάθεια μας  να μειώσουμε την υγρασία στο σπίτι. Τα κλιματιστικά έχουν και λειτουργία αφύγρανσης, με αποτέλεσμα ο αέρας να γίνεται πιο καθαρός και με λιγότερους υδρατμούς.

Δεν απλώνουμε ρούχα μέσα στο σπίτι

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι το χειμώνα είναι να στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η υγρασία από τα ρούχα να μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα.

Φροντίζουμε να αερίζεται το σπίτι επαρκώς

Συχνά η υγρασία εμφανίζεται σε χώρους που δεν έχουν καλό αερισμό, ας φροντίσουμε λοιπόν να αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας, ακόμη και τις κρύες μέρες του Χειμώνα, έστω για λίγα λεπτά!

Όταν μαγειρεύουμε ανοίγουμε τον απορροφητήρα

Όταν μαγειρεύουμε δημιουργούνται πολλοί υδρατμοί. Ο απορροφητήρας όμως εκτός από τις μυρωδιές θα πάρει και την υγρασία!

Αφυγραντήρας, η πιο αποτελεσματική λύση!

Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω χωρίς αποτέλεσμα, τότε η μόνη λύση είναι ο αφυγραντήρας! Αφαιρεί την υγρασία, βελτιώνει την αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου μας και μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ζεστασιά. Παράλληλα λοιπόν εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα από τη θέρμανση του σπιτιού.

Σχολιάστε