Ο αφυγραντήρας και τα οφέλη του

Η εμπειρία μου με την υγρασία μέσα στο σπίτι, κατά τους χειμερινούς μήνες, προ αφυγραντήρα, ήταν πολύ επώδυνη… Θυμάμαι να ξυπνάμε το πρωί και τα κουφώματα να στάζουν στην κυριολεξία!

Αν και σε καθημερινή βάση και μάλιστα για αρκετές ώρες, το σπίτι αεριζόταν, εν τούτοις το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο, ενώ σε κάποια σημεία έκανε την εμφάνιση του ο πιο ανεπιθύμητος επισκέπτης…η μούχλα! Νόμιζα ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα λυνόταν ποτέ, μέχρι που αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο!

Η λύση για την υγρασία…

Πραγματικά είχα κουραστεί να είμαι με τις πετσέτες στο χέρι να σκουπίζω πορτοπαράθυρα και να κάνω σε καθημερινή βάση έλεγχο σε όλο το σπίτι, ταβάνια, τοίχους, γωνιές μη τυχόν έχει εμφανιστεί μούχλα και δεν την πάρω χαμπάρι νωρίς!!! Από την άλλη, ταλαιπωρούσα και τους υπόλοιπους με την γκρίνια μου… Η μόνη λύση ήταν ο αφυγραντήρας!

Ένα θα σας πω, θεωρώ ότι είναι από τις πιο απαραίτητες συσκευές του σπιτιού! Πλέον δεν φοβάμαι να σιδερώσω, δεν φοβάμαι να μαγειρέψω, δεν με προβληματίζει αν τα ρούχα που θα μαζέψω από την απλώστρα δεν είναι εντελώς στεγνά, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υδρατμούς από το μπάνιο!

Τι είναι όμως ο αφυγραντήρας;

Ο αφυγραντήρας είναι άμεσα συνδεδεμένος με την απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι μας.

Πρόκειται για μια συσκευή, η οποία ρυθμίζει την υγρασία που συσσωρεύεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει σωστός αερισμός!

Οι χρήσεις και τα οφέλη ενός αφυγραντήρα είναι:

-Καταπολέμηση της υγρασίας, αποφεύγοντας δυσάρεστες οσμές και πιθανά προβλήματα υγείας.

-Καταπολέμηση της μούχλας σε γωνιές και ταβάνια.

-Στέγνωμα των ρούχων. Όταν ο καιρός είναι βροχερός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα για το στέγνωμα τους.

-Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα. Όταν δεν υπάρχει υγρασία στο χώρο μας, απολαμβάνουμε καθαρή ατμόσφαιρα, χωρίς βακτήρια και αλλεργιογόνα.

-Ένα επίσης σημαντικό όφελος από τη χρήση αφυγραντήρα, είναι ότι αφαιρώντας την υγρασία, βελτιώνει την αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου μας και μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ζεστασιά. Παράλληλα λοιπόν εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα από τη θέρμανση του σπιτιού.

Επειδή λοιπόν ο Χειμώνας είναι η εποχή που περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι, η αγορά ενός αφυγραντήρα αποτελεί μια πολύ καλή λύση, αρκεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή!

Σχολιάστε