Και τώρα Γυμνάσιουμ!

Και τώρα Γυμνάσιουμ!

Τα σχολεία έκλεισαν, οι καλοκαιρινές διακοπές άρχισαν! Ώρα για ξεκούραση, διασκέδαση, παιχνίδι με τους φίλους…

Τώρα λοιπόν που τα παιδιά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να διαβάσουν κάποια βιβλία! Ακόμη κι αν δεν αγαπούν πολύ το διάβασμα, υπάρχουν βιβλία που σίγουρα θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

Ένα τέτοιο βιβλίο, είναι το ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΜ, της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ! Η κόρη μου θα πάει Γυμνάσιο το Σεπτέμβρη και όταν το διάβασε ενθουσιάστηκε, το μόνο αρνητικό… είναι ότι το διάβασε σε μια μέρα!

Το κείμενο αγγίζει την ψυχή κάθε έφηβου, ενώ η εικονογράφιση του θυμίζει κόμικ, οπότε τα παιδιά θα το διαβάσουν με ευχαρίστηση!

Η ώρα λοιπόν για το Γυμνάσιο έφτασε και ο Γιάννης έχει φέτος πολλά να μάθει.
Πώς επιβιώνει κανείς στο νέο αυτό σχολείο; Τι σχέση έχουν τα μήλα με τον Αϊνστάιν; Ποια είναι η κυρία Ήβη; Πώς μπορεί κανείς να είναι παραξενομαγνήτης;

Πώς λύνει κανείς γρίφους σαν «το μυστήριο της Λίτσας»; Πώς γίνεται μέλος μουσικού συγκροτήματος με όνομα Κίτρινα χαλιά (προσοχή, ο τόνος, παρακαλώ, στο τελευταίο α!); Τι δουλειά έχει ο Πικάσο με μια πίτσα, έναν Ψηλό και έναν Κοντό; Μα το κυριότερο που θα μάθει στο Γυμνάσιουμ είναι πως πρέπει να είναι ο εαυτός του.

Be you! λοιπόν! Και παρέα με τον Γιάννη, ζήστε τις πιο απίθανες αλά Γυμνάσιουμ περιπέτειες…


Το βιβλίο, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΜ, της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, θα το βρείτε εδώ


H ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΧΑΤΖΗΜΠΟΝΤΟΖΗ κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος διπλώματος Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στο Piccolo Teatro di Milano . Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μητέρα δύο αγοριών.

Σχολιάστε