Η Γεωγραφία αλλιώς…

Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου! Πρόκειται για το εκπληκτικό βιβλίο,  του Tim Marshall, από τις εκδόσεις Διόπτρα, που θα κάνει τα παιδιά σας να αγαπήσουν τη Γεωγραφία, ακόμη περισσότερο!

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις γνώσεις και τις εμπειρίες του Tim Marshall, ο οποίος ως ανταποκριτής ειδήσεων, για τριάντα ολόκληρα χόνια ταξίδευε σε διάφορα μέρη του κόσμου! Όπως τονίζει, το βιβλίο αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους νεαρούς αναγνώστες να αντιληφθούν μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Mέσα από 12 μεγάλους χάρτες, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε σχεδόν το 100% του κόσμου, της ανθρωπότητας και του πολιτισμού.

Ρωσία, Κίνα, Η.Π.Α., Καναδάς, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία-Πακιστάν, Ιαπωνία-Κορέα, Λατινική Αμερική, Αυστραλία, Αρκτική.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πολλά έθνη είναι αιχμάλωτα της γεωγραφίας τους, καθώς περιορίζονται από τους πρεινούς όγκους ή από τη δύσκολη πρόσβαση στα ποτάμια, η οποία απαγορεύει την άνθιση του εμπορίου.

Πέρα από το φυσικό τοπίο-όπως τα ποτάμια και τα βουνά-,εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν οι φυσικοί πόροι και το κλίμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρέασαν την ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών. Σήμερα η τεχνολογία μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε ορισμένα από τα εμπόδια που υψώνει μπροστά μας η γεωγραφία.

Χάρη στο διαδίκτυο, μπορούμε να συνδεθούμε με όλο τον κόσμο, τα αεροπορικά ταξίδια μας επιτρέπουν να πετάξουμε πάνω από βουνά. Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις εξελίξεις, το φυσικό τοπίο εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Αν κατανοήσουμε τη γεωγραφία της γης, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο μας.

Πως εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη;

Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης;

Και γιατί ορισµένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές;

Ανακαλύψτε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου.

Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας – και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.

Το βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, 12 μεγάλοι χάρτες θα το βρείτεεδώ

2 σκέψεις στο “Η Γεωγραφία αλλιώς…”

  1. Θα ήθελα να δω μια μεγαλύτερη φωτογραφία από ένα τμήμα του χάρτη, που να μπορώ να διαβάσω το κείμενο για να καταλάβω αν όντως είναι αξιόλογο το βιβλίο με τα δικά μου κριτήρια. Για παράδειγμα, η φράση «Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας – και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας» ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά θα ήθελα να διαβάσω την απάντηση που προσφέρει το βιβλίο.

    Απάντηση

Σχολιάστε