Τα γούρια και οι συμβολισμοί τους

|

Τα γούρια και οι συμβολισμοί τους

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορα αντικείμενα που θεωρούσαν ότι τους έφερναν τύχη, κάτι που ισχύει και στις μέρες μας! Μάλιστα συνηθίζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να δωρίζουμε στους αγαπημένους μας κάποια τέτοια αντικείμενα, με την ευχή να πάει καλά η νέα χρονιά. Ο λόγος για τα γούρια! Ρόδι, πέταλο, τετράφυλλο τριφύλλι, κλειδί, ματάκι κλπ.

Ρόδι: Είναι σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, καλοτυχίας, αιωνιότητας γι’ αυτό την Πρωτοχρονιά σπάμε ρόδια. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν κατοικήσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι…

Πέταλο: Ο συμβολισμός του πέταλου είναι η δύναμη, η ευτυχία και η προφύλαξη από το κακό μάτι. Και στις μέρες μας το κρεμάμε στην κεντρική πόρτα του σπιτιού με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Τετράφυλλο τριφύλλι: Συμβολίζει τη δόξα, τον πλούτο, την αγάπη και την υγεία. Τα φυλαχτά σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού λένε ότι φέρνουν τύχη.

Κλειδί: Το κλειδί θεωρείται καλότυχο και συμβολίζει το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε τις πόρτες που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.

Σύμβολα καλοτυχίας, ευτυχίας, υγείας και αγάπης, θεωρούνται επίσης, η ελιά, το δέντρο της ζωής, το μάτι κ.α.

Προηγούμενες

Κατάλληλα παιχνίδια για κάθε ηλικία

Ρεβεγιόν: Από που προέρχεται και πότε καθιερώθηκε

Επόμενη

Σχολιάστε