Γιώργος Ξυλούρης, από την Κρήτη στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες!

Γιώργος Ξυλούρης, από την Κρήτη στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες!

Τον ταλαντούχο και αγαπημένο τραγουδιστή Γιώργο Ξυλούρη, τον γνωρίσαμε πριν 10 χρόνια μέσα από το Greek Idol. Από τότε έχει χαράξει τη δική του πορεία στο χώρο, με σταθερά βήματα και με προσήλωση στους στόχους του, ενώ ήδη στο ενεργητικό του μετράει συνεργασίες με σπουδαίους ερμηνευτές, όπως ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίνο, ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου…


Συνέντευξη στην Αγγελική Λενακάκη


Ο Γιώργος Ξυλούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ όπως μας λέει η μουσική ήταν πάντα μέσα του…Όσο για τη σχέση του με τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη, ήταν πρώτα ξαδέρφια με τον παππού του!

Η σχέση σου με τη μουσική πότε ξεκίνησε;

Με τη μουσική ασχολούμαι απο μικρός. Έφτιαχνα μελωδίες, τις έπαιζα στο πιάνο και μετά ωδείο και σπουδές. Κατα κάποιο τρόπο μπορώ να πω ότι η μουσική ήταν πάντα μέσα μου.

-Σε γνωρίσαμε από το Greek idol, από τότε έχεις χαράξει τη δική σου πορεία στο χώρο. Πιστεύεις ότι ένα talent show, μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά που επιλέγουν να συμμετάσχουν σε αυτό;

Τα talent shows δεν δημιουργούν καριέρες. Σου δίνουν όμως μια αναγνωρισιμότητα, γνωριμίες και εξαρτάται απο τον ίδιο τον καλλιτέχνη, τις επιλογές που θα κάνει και τη προσωπική δουλειά αν θα προχωρήσει και θα εξελιχθεί.

Το όνομα «Ξυλούρης» μας παραπέμπει σε πιο παραδοσιακούς ήχους…

Σίγουρα. Και ο Νικος Ξυλούρης συνέβαλε στη διάσωση της κρητικής παραδοσιακής μουσικής.
Παρόλα αυτά το δικό μου ρεπερτόριο είναι σύγχρονο λαικό.

Πες μας για τη νέα σου δισκογραφική δουλειά…

Το καινούργιο μου τραγούδι “Ας έστελνες”, κυκλοφορεί στις αρχές Δεκεμβρίου και είναι το πρώτο από μια σειρά τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος.

Που εμφανίζεσαι αυτό το Χειμώνα;

Αυτό το χειμώνα εμφανίζομαι κάθε Πέμπτη στο Ritz στο Ηράκλειο με ένα ερωτικό unplugged πρόγραμμα, που έχει ήδη αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Οι Παρασκευές με βρίσκουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Chalet στην Πολιτεία.

 Ποια τα καλλιτεχνικά σου…όνειρα για την επόμενη δεκαετία;

Τα σχέδια πολλά και τα όνειρα ακόμα περισσότερα!
Για ένα καλλιτέχνη σίγουρα το όνειρο του είναι να προσφέρει όμορφα τραγούδια και να αγαπιούνται απο τον κόσμο.

Μια ευχή για τη νέα χρονιά…
Το 2022 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσουμε τις δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

Σχολιάστε