Γεύσεις Κρήτης, στο Τυμπάκι

Η Κρητική κουζίνα για τους ανθρώπους του νησιού είναι τρόπος ζωής, γεύσεις και αρώματα που έχουν τις ρίζες τους στη μινωική εποχή και φτάνουν έως τις μέρες μας! Γι’  αυτό και τα αυθεντικά-παραδοσιακά μαγαζιά που αναδεικνύουν αυτές τις γεύσεις, έχουν φανατικούς θαμώνες!

Ένα από αυτά είναι και η παραδοσιακή ταβέρνα “Γεύσεις Κρήτης”, που βρίσκεται στην ενδοχώρα του νησιού και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι Δήμου Φαιστού!

Πρόκειται για μία οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από το 2020, με οικοδεσπότες τον Γιώργο και την Γαρυφαλλιά, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι για την παράδοση του τόπου τους, δημιούργησαν ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο, με έντονο το κρητικό στοιχείο τόσο στις γεύσεις όσο και στη διακόσμηση!

Καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 7.30 το πρωί έως αργά το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας…

“Σπιτικό φαγητό με άρωμα Κρήτης”, είναι η φράση που χαρακτηρίζει την παραδοσιακή ταβέρνα “Γεύσεις Κρήτης”...Κολοκυθοανθοί, ντολμαδάκια, χοχλιοί, γαρδουμάκια, ομελέτες της αρεσκείας σας, χόρτα εποχής, αρνί οφτό ή αντικρυστό, βραστό αρνί με μακαρόνια ή γαμοπίλαφο, τσιγαριαστό…είναι κάποιες από τις προτάσεις στο μενού.

Την τιμητική τους έχουν και τα κρεατικά της ώρας, όπως και τα ψαρικά. Επίσης στις περιόδους νηστείας, στα πιάτα της ημέρας θα βρείτε σίγουρα όσπρια, γεμιστά και βέβαια θαλασσινά…

Όπως μας λέει η Γαρυφαλλιά, το μυστικό για τη νοστιμιά της κρητικής κουζίνας είναι η ποιότητα των φρέσκων και ντόπιων υλικών, από το ελαιόλαδο, μέχρι τους χοχλιούς…

Όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι “Γεύσεις Κρήτης”, δεν είναι απλά μία παραδοσιακή ταβέρνα είναι ένα στέκι, για όσους εκτιμούν το καλό παραδοσιακό σπιτικό φαγητό και μάλιστα μπορούν να το απολαύσουν και στο χώρο τους, αφού λειτουργεί και υπηρεσία delivery για φαγητό, αλλά και καφέ.

Επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν και μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις (μέχρι 120 άτομα), ενώ συχνά πραγματοποιούνται και μουσικές βραδιές με κρητική μουσική.


Γεύσεις Κρήτης, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό κάθε μέρα!

Υπεύθυνοι: Γαρυφαλλιά Μανουσάκη και Γιώργος Αυγενάκης

Διεύθυνση: Κεντρική Λεωφόρος Τυμπακίου

Τηλέφωνα: 2892051800 και 6983928740

FB Γεύσεις Κρήτης

Σχολιάστε