Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά!

Κυριακή των Βαϊων σήμερα και η Ορθόδοξη παράδοση, θέλει ψάρι στο τραπέζι! Από αύριο ξεκινάμε τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για σήμερα λοιπόν η πρόταση μας είναι τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά, αγαπημένο φαγητό με γεύση και άρωμα Κρήτης!

Μας αρέσει πολύ το ψάρι στο φούρνο, αλλά όχι πλακί, επιλέγω διάφορα λαχανικά, με τα οποία στρώνω το ταψί και στη συνέχεια τοποθετώ τα ψάρια.

τσιπούρες

Τα υλικά μας 

5 τσιπούρες μέτριες

1 ματσάκι σέλινο

1 ματσάκι μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμύδια

τομάτα σε φέτες

2-3 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φέτες λεμονιού τις οποίες τοποθετώ στο εσωτερικό των ψαριών

Αφού έχω καλύψει τον πάτο του ταψιού με τα λαχανικά μου, τοποθετώ πάνω τις καθαρισμένες τσιπούρες, στις οποίες έχω βάλει και μια φέτα λεμονιού, για να “σπάσει” την έντονη μυρωδιά του ψαριού. Ρίχνω λίγο λαδάκι από πάνω και ολοκληρώνω με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη! Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών. Προσοχή στο ψήσιμο, γιατί δεν θέλουμε να στεγνώσει το ψάρι. Δεν χρειάζεται γύρισμα, ενώ τα λαχανικά εκτός από γεύση, δίνουν και ένα ζουμερό αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε