Επίσκεψη στο εργαστήρι παγωτού Tsiknakis Bakery

|

Το παγωτό είναι το αγαπημένο μου έδεσμα, εμένα και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη! Θυμάμαι όταν ήμασταν παιδιά, τα καλοκαίρια μας τα μετρούσαμε με τα μπάνια και τα παγωτά!

Μεγαλώνοντας μπορεί να χάσαμε το μέτρημα, αλλά μάθαμε να ξεχωρίζουμε γεύση και ποιότητα. Ναι το παγωτό συνεχίζει να έχει τη θέση που του αξίζει, όμως παγωτό με παγωτό έχει διαφορά!

Η πρόσκληση να επισκεφθώ το εργαστήρι παγωτού, της οικογένειας Τσικνάκη, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και φυσικά δεν θα μπορούσα να πω όχι! Παρέα λοιπόν με τις μικρές βοηθούς μου, επισκεφθήκαμε το πιο νόστιμο…εργαστήρι της περιοχής και μάθαμε τα μυστικά του παραδοσιακού παγωτού, από τον υπεύθυνο ζαχαροπλάστη του εργαστηρίου κ. Γιάννη Σγουρό.

Που βρίσκεται λοιπόν το μυστικό και η διαφορά από παγωτό σε παγωτό; Μα φυσικά στη συνταγή και στις πρώτες ύλες, μας λέει με καμάρι ο κ. Γιάννης! Το παγωτό που παρασκευάζεται στο εργαστήρι του Tsiknakis Bakery, βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή, ενώ το βασικό συστατικό της που είναι το γάλα, είναι φρέσκο κατσικίσιο, από τις κατσίκες της φάρμας. Ποια είναι όμως τα υπόλοιπα συστατικά αυτής της μοναδικής συνταγής; “Εκτός από το φρέσκο γάλα, για να γίνει το παγωτό μας χρειαζόμαστε ζάχαρη, πηκτική ουσία και για να δώσουμε τις γεύσεις που θέλεουμε, χρησιμοποιούμε αλεσμένα φρούτα και σοκολάτα”, μας λέει ο κ. Γιάννης. Όσο για τη διάρκεια ζωής του παγωτού, είναι μόλις ένας μήνας, αφού δεν περιέχει συντηρητικά!

Η διαδικασία ξεκινάει, αφού μπει το μείγμα στο μηχάνημα της παστερίωσης και μετά από λίγα λεπτά το παγωτό είναι έτοιμο να μπει στα δοχεία. Μοναδική υφή, ανεπανάληπτη γεύση!

Υπέροχη γευστική εμπειρία!

Το παγωτό Τσικνάκης, μπορείτε να το βρείτε σε πολλές γεύσεις, όπως  βανίλια, σοκολάτα, στρατσιατέλα, μπουένο, βανίλια Μαγαδασκάρης, καραμέλα, φυστίκι, φράουλα και μπανάνα! 

Προηγούμενες

Μιχαήλ Χαριτάκης – Ηλεκτρολόγος – Τυμπάκι

Πως να κρατήσουμε το σπίτι μας δροσερό, ενόψει καύσωνα

Επόμενη

Σχολιάστε