“Ένας καθρέφτης για όλους”, τροφή για σκέψη για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

“Ένας καθρέφτης για όλους”, τροφή για σκέψη για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Ένα από τα στάδια της βραδυνής ρουτίνας των παιδιών, συνήθως προσχολικής ηλικίας, είναι το διάβασμα ενός παραμυθιού, για καληνύχτα! Συνήθως το παραμύθι της καληνύχτας επιλέγουμε να είναι σύντομο, αλλά να έχει και ενδιαφέρον, όπως εκείνα της  σειράς  “μικρές καληνύχτες”, από τις εδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, τα οποία έχουν φανατικό αναγνωστικό κοινό!

Πρόκειται για μικρές ιστορίες, οι οποίες αφήνουν ένα δίδαγμα στο παιδί, αλλά και στο γονιό πολλές φορές…τροφή για σκέψη! Τα βιβλία της σειράς διαθέτουν QR code, δηλαδή μπορείτε να σκανάρετε τον κωδικό και έχετε διαθέσιμη τη διήγηση του παραμυθιού, από τον ίδιο τον συγγραφέα!

Όμως εκτός από τις διδακτικές ιστορίες, εξαιρετικές είναι και οι εικονογραφίσεις! Απόλυτα εναρμονισμένες με το κείμενο και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας!

Μια φορά κι έναν καιρό…
Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

“Ένας καθρέφτης για όλους”, σε κείμενο της Ρίας Φελεκίδου και εικονογράφιση της Ναταλίας Καπατσούλια, είναι η σημερινή μας πρόταση  για μία…μικρή καληνύχτα!

Φανταστείτε ένα βασίλειο. Και μετά φανταστείτε ένα παλάτι γεμάτο καθρέφτες. Έναν έχει ο βασιλιάς, έναν η βασίλισσα κι από έναν ο αυλάρχης, ο αρχιγραμματικός και καθεμιά από τις τέσσερις βασιλοπούλες. Και φανταστείτε πως οι καθρέφτες αυτοί δεν είναι από εκείνους που καθρεφτίζουν σιωπηλά, αλλά από τους άλλους που απαντούν στις ερωτήσεις φωναχτά. Ε, αν τα φανταστήκατε όλα αυτά, φτάσατε στο βασίλειο της ιστορίας μας και μόλις άρχισαν τα μπερδέματα…

“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, για πες μου τα μαντάτα”.

“Εσύ είσαι άρχοντα μου, ο πιο ικανός…Λάθος δεν ξέρεις τι πάει να πει…”

Ας φανταστούμε λοιπόν, τι θα έλεγε ένας τέτοιος καθρέφτης στον καθένα από εμάς;


Το βιβλίο “Ένας καθρέφτης για όλους”, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα το βρείτε εδώ

Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.
Ακούστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.

Σχολιάστε