Ελένη Γαληνού: Σε μαύρο φόντο

Σε μαύρο φόντο”, ονομάζεται το νέο βιβλίο της Ελένης Γαληνού, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

Η ηρωίδα μας, Δάφνη Μελίτη είναι ζωγράφος, που ζωγραφίζει για μία έκθεση, πορτρέτα σε μαύρο φόντο. Όμως διαπιστώνει ότι αν και όλα τα πορτρέτα τα θεωρούσε φανταστικά, τελικά είναι υπαρκτά πρόσωπα. Η Δάφνη θα κάνει μια πολύ δύσκολη διαδρομή μέχρι να βρει τις απαντήσεις που ζητά, γιατί ζωγράφισε αυτούς τους πίνακες, τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα πρόσωπα, τι προσπαθούν να της πουν; Ποια είναι η Ομάδα των Επτά και ποιο μυστικό καλείται να προφυλάξει;

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, ανάμεσα στο πεπρωμένο, στη ζωή και στον θάνατο… Ένα κειμήλιο αποκάλυψη, προστατευμένο για χιλιετίες από μια μυστική αδελφότητα.

Όπως λέει η συγγραφέας Ελένη Γαληνού, πρόκειται για μια φανταστική ιστορία, ενδιαφέρουσα, ανατρεπτική και μυστηριώδης…τροφή για σκέψη!

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Η νεαρή ζωγράφος Δάφνη Μελίτη ετοιμάζει τη νέα της έκθεση με θέμα πορτρέτα σε μαύρο φόντο, όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Όσο όμως τα ζωγραφίζει, κάτι ανεξήγητο την ωθεί να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή τους και να εντάξει στα έργα και τον εαυτό της. Μετά την έκθεση, περίεργες συμπτώσεις της αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι στους πίνακες είναι ολόιδιοι με υπαρκτά πρόσωπα. Προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, έρχεται άλλη μία συγκλονιστική διαπίστωση: Ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να πεθαίνουν.

Η Μοίρα, πιο αληθινή από ποτέ, ξεδιπλώνει τα σημάδια της, όμως η Δάφνη ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα με τον Νικόλα και δυσκολεύεται να τα δει. Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντήθηκαν. Κι ύστερα… Κάιρο, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός, ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης που αλλάζει εντελώς τη ζωή της. Πλησιάζοντας στη λύση του μυστηρίου, την περιμένει η πιο συγκλονιστική αλήθεια… Τίποτε από όσα πίστευε ως τώρα δεν θα είναι πια ίδιο.

Ένα μυθιστόρημα σταθμός για το θαύμα της ζωής και της αιώνιας αγάπης.

Το βιβλίο “Σε μαύρο φόντο”, θα το βρείτε εδώ


                           Ελένη Γαληνού


Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια.

Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για περίπου δέκα χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική.

Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η Πόλη Φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν Στέρεψε η Αντοχή (2013), Πέρα από τις Κόκκινες Γραμμές (2014), Ακόμη Θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Όσα δεν Έγιναν Λέξεις (2016), Μυστική Διαθήκη (2018), Αιώνιοι Ψίθυροι (2019) και η Κατάρα των Μάγιερ (2020).

Σχολιάστε