Δημιουργικό…back to school!

Δημιουργικό back to school!

Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινά σε λίγες μέρες! Τα παιδιά ανυπομονούν να ανοίξουν τα σχολεία, να βρεθούν ξανά με τους φίλους τους και βέβαια να αγοράσουν τα σχολικά τους είδη, μια διαδικασία που όλοι σαν παιδιά αγαπούσαμε!

Ακόμη θυμάμαι αυτή τη μυρωδιά των σχολικών, όταν μπαίναμε στο μοναδικό τότε βιβλιοπωλείο της μικρής μας πόλης, για να προμηθευτούμε ότι χρειαζόμασταν! 

Κάθε χρόνο λοιπόν από αρχές Αυγούστου, ξεκινάμε να συμπληρώνουμε τη λίστα με τα σχολικά είδη, έτσι τα ψώνια μας τα κάνουμε σε δύο φάσεις. Η πρώτη επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο γίνεται πριν ανοίξουν τα σχολεία για την αγορά τσάντας, κασετίνας και άλλων ειδών και μετά τον αγιασμό ακολουθεί η δεύτερη επίσκεψη, αφού μας δώσουν τη λίστα με αυτά που ζητάει το σχολείο!

Όμως εκτός από τις αγορές, μπορούμε παρέα με τα παιδιά να φτιάξουμε και κάποια χειροποίητα σχολικά αξεσουάρ, όπως lunch bags, κασετίνες, σελιδοδείκτες, πίνακες ανακοινώσεων για το γραφείο, σημειωματάρια …

Μάλιστα όταν τα παιδιά ήταν σε πιο μικρή ηλικία κάθε χρόνο έφτιαχναν σελιδοδείκτες ή διακοσμούσαν μολύβια, τα οποία δώριζαν στους φίλους τους για καλή σχολική χρονιά! Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα και τα παιδιά το χαίρονται πολύ!

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες ιδέες για χειροποίητα σχολικά αξεσουάρ, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας και έχετε λίγο χρόνο, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!

Κείμενο-φωτογραφίες: Αγγελική Λενακάκη

Σχολιάστε