Η διατροφολόγος Δήμητρα Σωπασή, δημιουργεί ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ για όλη την οικογένεια!

Η διατροφολόγος Δήμητρα Σωπασή, δημιουργεί ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ για όλη την οικογένεια!

Πολλοί γονείς συχνά δυσκολεύονται στο να κάνουν τα παιδιά τους, να καταναλώσουν περισσότερα φρούτα & λαχανικά! Με την παρακάτω συνταγή για κέικ,  μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας εύκολα, νόστιμα και υγιεινά!!!
Ένα κέικ πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνες .

Κέικ φαρίνας χαρουπιού, με φρούτα και λαχανικά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

• 500γρ Φαρίνα με χαρούπι
• 2 κ.σ ακατέργαστη καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
• 225γρ βιτάμ με γιαούρτι
• 2 κ.σ μέλι
• 3 αυγά (βιολογικά)
• 1 καρότο μέτριο
• 1 μήλο κόκκινο
• 1 μπανάνα
• 5 χουρμάδες
• 1 φλ.γάλα 1,5% ή αμυγδάλου ή κατσικίσιο
• Χυμό από ένα πορτοκάλι
• 1 βανιλίνη
• 1 πρέζα κανέλας Κεϋλάνης
Τα φρούτα & τα λαχανικά τα πολτοποιούμε όλα μάζι στο μίξερ με λίγο έξτρα γάλα.
– Περίπου 17-18 τεμάχια(των ±80γρ), το καθένα αντιστοιχεί σε 180-200 θερμίδες.

Τα οφέλη:
Το χαρούπι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες , Ασβέστιο καθώς αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
Βοηθάει :
-Στην μείωση της LDL χοληστερόλης
-Στην δυσκοιλιότητα
-Κατάλληλο για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη (λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη)

Δήμητρα Σωπασή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης)

Σχολιάστε