Ανακύκλωση στη γειτονιά μας! Χρήσιμες οδηγίες!

|

Επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε για ανακύκλωση και να την εφαρμόσουμε στην πράξη και στο δικό μας Δήμο!  Από την υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Φαιστού, τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης στο Τυμπάκι, στις Μοίρες, στο Ζαρό στον Κόκκινο Πύργο, στο Καλαμάκι, στα Μάταλα, στο Πετροκεφάλι, στα Πιτσίδια, στο Καμηλάρι, στα Βορίζια, στο Καστέλι, στο Λίσταρο, στη Φανερωμένη και στους Βώρους, ενώ λίγες μέρες πριν ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, ανακύκλωσης και απορριμμάτων, σε κομβικά σημεία του Δήμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, οι μπλε κάδοι δόθηκαν ως bonus από την Ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης, αφού ο Δήμος Φαιστού είναι από τους πρώτους περιφερειακούς Δήμους Ηρακλείου και Λασιθίου, που στηρίζουν και προωθούν την ανακύκλωση. Σε πρώτη φάση δόθηκαν 100 κάδοι, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη β΄φάση που είναι επίσης 100 κάδοι.

 

ανακύκλωση

Όμως καλό είναι και οι δημότες να ενημερωθούν, προκειμένου να γίνεται σωστά η διαλογή των απορριμμάτων.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο ανακύκλωσης και ποια απορρίμματα μπορούμε να βάζουμε στους μπλε κάδους!

-Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.
-Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
-Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φιλμ περιτυλίγματος, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
-Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, νερό, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
-Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια, π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.
-Έντυπα, (εφημερίδες, περιοδικά κλπ).

ανακύκλωση

Δεν επιτρέπεται να βάζουμε στους ΜΠΛΕ κάδους, οτιδήποτε άλλο χωράει ή δεν χωράει στους άλλου χρώματος κάδους, όπως σκουπίδια πάσης φύσεως, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα,σπασμένα τζάμια, καδρόνια, ρούχα, CD ,DVD,παιχνίδια κλπ.

Και μην ξεχνάτε Μπλε κάδος = Ανακύκλωση Συσκευασιών!

Επισκεφθείτε με τα παιδιά σας τον κόσμο του μπλε κάδου και μάθετε περισσότερα!

Ανακύκλωση

 

Προηγούμενες

Επανάσταση 1821: Η έμπνευση των ποιητών

Αριστουργήματα της λογοτεχνίας στo ERTFLIX

Επόμενη

Σχολιάστε