Βιβλία για όλη την οικογένεια!

Ένα βιβλίο αποτελεί ένα διαχρονικό δώρο για μικρούς και μεγάλους!

Ένα ποιοτικό βιβλίο διευρύνει τους ορίζοντες μας, αποτελεί καλή συντροφιά και προσωπικό καταφύγιο, αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητα μας, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να βιώσουμε έντονα και πλούσια συναισθήματα.

Το FamilyTime.gr, σας προτείνει βιβλία για όλη την οικογένεια, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και Ψυχογιός.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυµάται αυτή τη µέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυµάται γιατί την εποµένη ακούει τη φωνή της µητέρας του να λέει: «Σήκω… έγινε πόλεµος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»

βιβλίο

Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεµο µόνο µέσα από τα βιβλία. Τώρα όµως τον βιώνει κάθε µέρα, µαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη µεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν µεγάλο περίπατο – µια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγµών, αλλά και της Αντίστασης στους κατακτητές.

Το εµβληµατικό µυθιστόρηµα της Άλκης Ζέη, που επαναδηµιουργούν ως graphic novel η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κοµίστας Δηµήτρης Μαστώρος, σεβόµενοι την ατµόσφαιρα και το πνεύµα του πρωτοτύπου. Ένα graphic novel-φόρος τιµής από τους δηµιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπηµένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μεταίχμιο

Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί

βιβλίο

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα μικρά παιδιά. Χρησιμοποιώντας τις αρχές και τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι, η Simone Davies μας δείχνει πώς να μετατρέψουμε τη ζωή μας με παιδιά 1-3 ετών σε μια χαρούμενη και δημιουργική περίοδο για όλη την οικογένεια. Με εκατοντάδες συμβουλές και παραδείγματα, φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες λίστες, θα μάθετε πώς:

•Nα παραμένετε ήρεμοι όταν το παιδί δεν είναι και να θέτετε όρια με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση
•Να βλέπετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του παιδιού
•Να διαμορφώσετε κατάλληλα το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από την ακαταστασία
•Να οργανώσετε μοντεσσοριανές δραστηριότητες
•Να μεγαλώσετε ένα ανεξάρτητο παιδί που του αρέσει να μαθαίνει μέσα από την εξερεύνηση και την ανακάλυψη

Μεταίχμιο

Το βιβλίο των χειλιών

Κάθε χέλι κάνει ένα μακρύ ταξίδι: διασχίζει τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και βρίσκει τον δρόμο του χάρη σε μια μυστηριώδη δύναμη. Αλήθεια, μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίζει κάτι τέτοιο με τόση σιγουριά; Να είναι απόλυτα σίγουρος για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει;

βιβλίο

Το μυστήριο του χελιού απασχολεί εδώ και αιώνες τους επιστήμονες και τους φιλοσόφους. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή της αλματώδους τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης δεν μπορούμε να το διαλευκάνουμε: κανείς δεν έχει δει πώς αυτά τα ψάρια αναπαράγονται, ούτε μπορεί να εξηγήσει γιατί και πώς αφήνουν τις λίμνες και τα ποτάμια για να φτάσουν στα βάθη του ωκεανού.

Καθώς ανακαλεί τις παιδικές του αναμνήσεις όταν ψάρευε χέλια μαζί με τον πατέρα του και διερευνά τη θέση αυτού του αινιγματικού ψαριού στη λογοτεχνία, την ιστορία της επιστήμης και τη σύγχρονη θαλάσσια βιολογία, ο Patrik Svensson σκιαγραφεί τη σχέση του με τον πατέρα του, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό, τον δικό του και του κάθε ανθρώπου, για το πεπρωμένο, το φως και το σκοτάδι, τη ζωή και τον θάνατο, μέσα από μια γραφή που συνδυάζει απομνημονεύματα και φυσιολατρία στην καλύτερη εκδοχή τους.

Μεταίχμιο

Είμαι 3 και μπορώ

Βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων για παιδιά από 3 χρονών.

βιβλίο

Το κατάλληλο βιβλίο για να αποκτήσουν τα παιδιά δεξιότητες και να προετοιμαστούν για το Νηπιαγωγείο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδαγωγούς στον παιδικό σταθμό αλλά και από γονείς στο σπίτι.

Απλές, εύκολες δραστηριότητες για να μάθει το παιδί:
• Τα χρώματα
• Τους αριθμούς 1-3
• Τα βασικά σχήματα
• Άλλες μαθηματικές έννοιες : μικρό – μεγάλο, πολύ – λίγο
• Έννοιες χώρου: μέσα – έξω, πάνω –κάτω
• Τα φρούτα
• Τα ζώα
• Ασκήσεις παρατηρητικότητας (σκιές, βρες το διαφορετικό)

Μεταίχμιο

Οι κόρες της Ελλάδας-Η επιστροφή

Μια γυναίκα, κόρη οικογένειας επιφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, επιστρέφει στην Αθήνα του 1836, έπειτα από αναγκαστική εικοσαετή απομάκρυνση απ’ την Ελλάδα. Μια Ελληνίδα με προφίλ για μενταγιόν, η οποία δεν αγαπήθηκε όσο της άξιζε στην πατρίδα της και γι’ αυτό στα μάτια της κρύβει τον πόνο της γυναίκας που της έκλεψαν την εφηβεία, επιστρέφει για να διεκδικήσει πίσω τον εαυτό της, για να εκδικηθεί όσους τη στέρησαν την ταυτότητά της, για να μπορέσει να ζήσει.

βιβλίο

Βαθιές πληγές και ανοιχτοί λογαριασμοί προκαλούνται από μια θυσία η οποία κατέληξε σε έναν απαγορευμένο έρωτα, που σημάδεψε τη ζωή μιας αρχοντικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των προεπαναστατικών χρόνων στην Αθήνα. Ατμοσφαιρικές καταστάσεις, μυστήρια και γρίφοι της ανθρώπινης ύπαρξης κυριαρχούν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου η παρουσία του άντρα βαραίνει ασφυκτικά. Εκδίκηση, συγχώρεση και λύτρωση γεννούν έντονα συναισθήματα στους ήρωες αυτής της κοινωνικής τοιχογραφίας. Ως προϊόν ιστορικής έρευνας, καταγράφεται μια λεπτομερέστατη περιγραφή της καθημερινής αθηναϊκής ζωής, με ανάλυση χαρακτήρων και επιμέρους ιστορίες που δένουν με την κεντρική ιστορία και πλουτίζουν την πλοκή. Έρωτες, πόλεμοι, πολιτική, σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων, οθωμανική εξουσία συνθέτουν τον μύθο του αφηγήματος.
Η Φιλομήλα Λαπατά σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση.

Ψυχογιός

Ο φόβος και η ελευθερία

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένα από τα πιο καταστροφικά γεγονότα στην Ιστορία. Πώς, όμως, η εμπειρία της αιματοχυσίας αλλά και της δημιουργίας δεσμών στη διάρκειά του επηρέασαν τον σύγχρονο κόσμο; Πώς ο φόβος της βίας, τα όνειρα για ισότητα και ο πόθος για ελευθερία άλλαξαν τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες ζούμε σήμερα;

βιβλίο
Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αναλύει μια περίοδο γεωπολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών χωρίς προηγούμενο. Η νέα τάξη, όπως διαμορφώθηκε μετά το 1945, σήμανε την κατάρρευση της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και τη γέννηση δύο υπερδυνάμεων –των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης– σε ένα κλίμα παγκόσμιου Ψυχρού Πολέμου.
Οι επιστήμονες ανέπτυξαν νέες τεχνολογίες, εγκαινιάζοντας την πυρηνική εποχή. Οι πολιτικοί οραματίστηκαν νέα κοινωνικά μοντέλα – κάποιοι υποστήριξαν την παγκόσμια διακυβέρνηση, άλλοι την ανεξαρτησία. Το βιοτικό επίπεδο άλλαξε δραματικά. Ήταν εποχή τρόμου αλλά και θαυμάτων, που ο απόηχός της ανιχνεύεται στον προβληματισμό τού σήμερα για τον εθνικισμό, το μεταναστευτικό και την παγκοσμιοποίηση.
Ο Κιθ Λόου, εξηγώντας τις μεγάλες αλλαγές και τους μύθους που επικράτησαν και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας προσωπικές μαρτυρίες, καταδεικνύει τις φιλοσοφικές και ψυχολογικές συνέπειες του πολέμου και το πώς οι ηγέτες και οι απλοί άνθρωποι προσαρμόστηκαν στον μεταπολεμικό κόσμο και μετέτρεψαν ένα από τα μεγαλύτερα τραύματα της Ιστορίας σε ευκαιρία για αλλαγή.

Ψυχογιός

100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο

Ο τρίτος τόμος της της ευπώλητης, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times, σειράς για παιδιά. Το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο περιλαμβάνει εκατό βιογραφίες γυναικών που άφησαν την πατρίδα τους για διάφορους λόγους: κάποιες για να βρουν νέες ευκαιρίες και κάποιες άλλες από ανάγκη. Οι αναγνώστες θα μάθουν για τη Μαντλίν Ολμπράιτ, την Άσμα Καν, την Κάρμεν Μιράντα, τη Ριάνα και πολλές άλλες. Από σεφ και χειρουργούς μέχρι μουσικούς και πολιτικούς, αλλά και πρωταθλήτριες στο τζούντο και το σκάκι, αυτές οι εκπληκτικές γυναίκες θα εμπνεύσουν τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν τα όνειρά τους, όπου κι αν οδηγούν.

βιβλία

Θέλω η κόρη μου να μάθει για πετυχημένους ανθρώπους κάθε φυλής, χρώματος και εθνικότητας, και αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι η καλύτερη εισαγωγή.
Parents

Πολύ δυνατά πρότυπα από πραγματικά καθημερινά κορίτσια, όχι πριγκίπισσες και βασιλοπούλες, που δείχνουν ότι υπάρχουν κι άλλες αξίες εκτός από την ομορφιά και τα χρήματα και δίνουν μεγάλη έμφαση στην αποφασιστικότητα, την πίστη και τη δύναμη της θέλησης.
Huffingtonpost.gr

Η Έλενα Φαβίλι είναι ευπώλητη συγγραφέας των New York Times, δημοσιογράφος και καταστροφέας γυάλινων ταβανιών. Το 2016 συμμετείχε στη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχική χρηματοδότηση, το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες, το οποίο έχει μεταφραστεί σε περίπου 50 γλώσσες. Η Έλενα μεγάλωσε στην Ιταλία και σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος του Rebel Girls, μιας εταιρείας ψηφιακών μίντια που φέρνει στο φως και εξερευνά τη ζωή γυναικών που άφησαν το στίγμα τους. Ζει στο Λος Άντζελες με τον σκύλο της, τον Λαφαγιέτ, ένα μπράκο ιταλιάνο.

Ψυχογιός

Η Πηνελόπη και η πορφυρή μαγεία

βιβλία

Η Πηνελόπη είναι ένα παράξενο κορίτσι: τα μαλλιά της είναι γκρίζα σαν της γιαγιάς της και ξέρει πάντα τι θα τη ρωτήσει η μητέρα της, προτού καν εκείνη ανοίξει το στόμα της. Όμως ένα πρωί αλλάζουν όλα: η Πηνελόπη ξυπνάει και τα μαλλιά της είναι κατακόκκινα! Ταυτόχρονα, νιώθει μέσα της μια πρωτόγνωρη δύναμη. Την ίδια μέρα μαθαίνει πως ο πατέρας της είναι ακόμη ζωντανός ενώ τόσο καιρό πίστευε πως ήταν νεκρός. Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν, η Πηνελόπη αποφασίζει να τον αναζητήσει. Ούτε που φαντάζεται όμως σε τι περιπέτειες πάει να μπλέξει…

Ψυχογιός

 

Σχολιάστε