5 Tips οργάνωσης γραφείου για μέγιστη αποδοτικότητα

5 Tips οργάνωσης γραφείου για μέγιστη αποδοτικότητα


Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση και διακόσμηση του χώρου σας, από την Interior Architecture Ζωή Μαλαματένια Νιολάκη 


Ένας όμορφος και καθαρός χώρος μπορεί να βελτιώσει πολύ την παραγωγικότητά σας, ωστόσο ο σκοπός είναι εστιάσετε στην εργασία και όχι στο καθάρισμα.
Μπορεί να εργάζεσαι από το σπίτι ή πηγαίνεις στο γραφείο, μπορεί ακόμα να είσαι φοιτητής ή μαθητής. Ό,τι και αν από τα παραπάνω σε αντιπροσωπεύει, το γραφείο είναι ένα μέρος που περνάς αρκετό χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι αποδοτικός στο διάβασμα, τη δουλειά ή το χόμπι σου είναι η οργάνωση. Η οργάνωση του γραφείου παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις άμεσα.

1. Οργανώστε το χώρο σας

Εάν πρέπει να αρχίσετε από κάπου, αυτό είναι η οργάνωση του χώρου. Αρχίστε αναζητώντας τις ανάγκες σας και μετά σημειώστε σε ένα χαρτί τι έχετε έλλειψη, κατανοήστε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε, στήστε τον χώρο σας. Αγοράστε κάποια αξεσουάρ όπως μολυβοθήκες, κλασέρ, θήκες για χαρτιά, βάση για κινητό, πίνακα ανακοινώσεων κλπ ,το μυστικό είναι το ίδιο χρώμα, γιατί δημιουργεί μία αρμονία και στο μάτι φαίνεται τακτοποιημένο.


Μία πρόταση για τους φίλους του DIY.
Για να έχετε περισσότερο χώρο πάνω στο γραφείο σας, βάλτε τα μικροαντικείμενα σε ένα δοχείο πάνω σε ένα ράφι σε μικρή απόσταση, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε. Αν το γραφείο σας δεν έχει συρτάρια, μπορείτε να τοποθετήστε συμπληρωματικά μια συρταριέρα.


2. Ραφιέρες για κάθε ανάγκη

Αν έχετε αρκετά βιβλία ή κλασέρ και δεν σας αρέσουν οι ογκώδεις βιβλιοθήκες, επιλέξτε ανοιχτές από μέταλλο ή ξύλο που θα δώσουν άποψη στο χώρο σας. Και εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δημιουργικότητα σας και να φτιάξετε μόνοι σας μια ραφιέρα τοίχου. Κινηθείτε σε ασύμμετρες διατάξεις υιοθετώντας ένα λιγότερο αυστηρό στυλ. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε χρώμα μέσω κάποιων διακοσμητικών φυτών που θα δώσουν ζωή στο χώρο του γραφείου σας, ενώ αν θελήσετε να φτιάξετε το χώρο των παιδιών σας μπορείτε να τοποθετήσετε τα παιχνίδια τους και φιγούρες αν τυχαίνει να έχουν.

3. Ομορφύνετε το χώρο

Ποιος λέει ότι επειδή θα δουλεύουμε από το σπίτι, δεν έχουμε ανάγκη από ένα όμορφο περιβάλλον;

Δώστε σημασία στη διακόσμηση του χώρου. Φροντίστε εκτός από καθαρός και τακτοποιημένος να είναι ζεστός και φιλικός ώστε να σας εμπνέει να εργασθείτε εκεί. Τοποθετήστε αγαπημένα σας αντικείμενα που θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και διακοσμήστε με μαλακά υφάσματα που απομακρύνουν το άγχος σας εν ώρα εργασίας.

4. Δώστε έμφαση στο φόντο

Είναι γνωστό πως περνώντας πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, τα μάτια μας κουράζονται και η διάθεση μας πέφτει. Για το λόγο αυτό δημιουργήστε το ιδανικό φόντο και χαρίστε στον εαυτό σας μερικά λεπτά ξενοιασιάς .Τοποθετήστε μια χρωματιστή ταπετσαρία ή ένα κάδρο που απεικονίζει ένα μαγευτικό τοπίο ή οτιδήποτε άλλο σας χαλαρώνει και σας ηρεμεί. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα κολάζ με δικές σας φωτογραφίες από αγαπημένα σας μέρη, διακοπές, σημαντικές στιγμές στη ζωή σας κλπ.

5. Απολαύστε αυτό που κάνετε

Όταν απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε , είμαστε πολύ πιο χαρούμενοι και αυτό μεταδίδεται στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Το να είμαστε καλοί επαγγελματίες δεν σημαίνει ότι χάνουμε το πάθος μας για αυτό που κάνουμε. Βεβαιωθείτε ότι θυμάστε καθημερινά ,γιατί κάνετε αυτό που κάνετε, γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο ρόλο και ποιες είναι οι προκλήσεις που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Κάντε την καθημερινότητα σας στην δουλειά μία περιπέτεια. Το περιβάλλον μας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά που μπορούμε να δούμε.

Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι από το Pinterest

Σχολιάστε