Τα 7 πλεονεκτήματα του να γίνεις μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία

Τα 7 πλεονεκτήματα του να γίνεις μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία

Το να γίνεις μητέρα σε μεγάλη ηλικία μπορεί να είναι δύσκολο και αυτό ισχύει για πολλές γυναίκες. Και αυτό δεν είναι κάτι μυστικό.

Εξάλλου, ένας μεγάλος αριθμός ερευνών δείχνει ότι υπάρχει ένα βιολογικό παράθυρο που σηματοδοτεί την καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα προκειμένου να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη. Αλλά το ότι η επιστήμη υποστηρίζει ότι για λόγους γονιμότητας υπάρχουν συγκεκριμένα ηλικιακά όρια, στα οποία οι γυναίκες θα πρέπει να στοχεύουν να κάνουν παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι α) είναι η καλύτερη στιγμή για όλες τις γυναίκες ούτε ότι β) είναι η καλύτερη στιγμή για τις γυναίκες από οικονομική, κοινωνική ή συναισθηματική άποψη .

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πλεονεκτημάτα του να γίνεις γονέας σε μεγάλη ηλικία. Εδώ είναι μόνο επτά από αυτά.

1. Είναι πιθανότερο να έχεις μια πιο σταθερή καριέρα

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του να είσαι μεγαλύτερος γονέας είναι ότι μπορεί να έχεις μια πιο σταθερή καριέρα, αφού έχεις περάσει πολλά χρόνια στην εργασία σου.

2. Είσαι πιθανώς πιο συναισθηματικά προετοιμασμένη

Σύμφωνα με το Live Science, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, διενήργησαν μια μελέτη για να καθορίσουν τη «βέλτιστη» ηλικία για γονείς. Και, σε αντίθεση με όσα μπορεί να υποθέτεις, οι περισσότεροι ερωτηθέντες πίστευαν ότι το να είσαι «μεγαλύτερος» γονέας είναι καλύτερο από το να είσαι νεότερος γονέας και ο λόγος είναι η συναισθηματική ετοιμότητα.

3. Εσύ και τα παιδιά σου είναι πιθανόν να ζήσετε περισσότερο (αν και ο πατέρας τους είναι και αυτός μεγαλύτερος γονέας)

Σε σύγκριση με τις γυναίκες που ήταν κάτω των 25 ετών όταν γέννησαν για πρώτη φορά, οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες σε ηλικία άνω των 25 ετών, είναι κατά 11% πιθανότερο να ζήσουν έως 90 ετών, γεγονός που τους δίνει περισσότερο χρόνο για να φροντίσουν τα παιδιά τους (και για τα παιδιά τους να φροντίζουν γι ‘αυτές), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Public Health. Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ του 2012, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των μεγαλύτερων μπαμπάδων και των χρωμοσωμάτων που οδηγούν σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

4. Eίναι πιθανόν να έχεις περισσότερα χρήματα

Επειδή ίσως έχεις περάσει περισσότερα χρόνια εργασίας από ότι οι νεότεροι γονείς, υπάρχει πιθανότητα να έχεις εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα και ότι μπορεί να κερδίζεις περισσότερα από τους νεότερους γονείς. Φυσικά, η ύπαρξη καλύτερων οικονομικών είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν πρόκειται για γονείς, καθώς τα παιδιά έχουν πολλά έξοδα.

5. Τα παιδιά σου είναι πιθανόν να είναι πιο υγιή

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ), τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερες μητέρες τείνουν να είναι πιο υγιή από τα παιδιά που έχουν νεότερες μητέρες. Συγκεκριμένα, τα παιδιά κάτω των 5 ετών με μεγαλύτερες μητέρες έχουν λιγότερους τραυματισμούς από ατυχήματα και λιγότερες κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες.

6. Τα παιδιά σου είναι πιθανόν να είναι πιο έξυπνα

Στην ίδια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο BMJ, τα παιδιά με μεγαλύτερες μητέρες τείνουν επίσης να προχωρούν περαιτέρω στην ανάπτυξη γλωσσών από τα παιδιά με νεότερες μητέρες.

7. Μπορεί να είσαι καλύτερα προετοιμασμένη ψυχικά

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Δανία το 2016, οι μεγαλύτερες μητέρες είναι ικανότερες στο να θέτουν όρια με τα παιδιά τους, γεγονός που σημαίνει επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να φωνάζουν ή να τιμωρούν σκληρά τα παιδιά τους.

Πηγή

Σχολιάστε