1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου: Τα παιδιά ανακάλυψαν το Τζάτζαλο τους!

1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου: Τα παιδιά ανακάλυψαν το Τζάτζαλο τους!

Είναι αισιόδοξο και παρήγορο μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας, να βλέπουμε ότι υπάρχουν σχολεία, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται παραγματικά να προσφέρουν στα παιδιά μας κάτι περισσότερο από αυτό που επιτάσσει το καθήκον τους!

Ανάμεσα σε αυτά τα σχολεία είναι και το 1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου, όπου την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το εργαστήριο δεξιοτήτων, από την θεματική ενότητα : Ενδιαφέρομαι-Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση & ευθύνη, με θέμα συζήτησης «Η οικογένειά μου και εγώ». 

Στο πλαίσιο λοιπόν του εργαστηρίου δεξιοτήτων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, εσπερίδα – βιωματικό εργαστήριο, σε συνεργασία με την ψυχολόγο και μαμά κ. Μαρία Κυδωνάκη, στη οποία συμμετείχαν οι γονείς των παιδιών του σχολείου.

Θέμα της εσπερίδας «Μεγαλώνοντας ασφαλή και συνδεδεμένα παιδιά σε ένα κόσμο που αλλάζει: ο γονιός ως ασφαλές λιμάνι για το παιδί».
Την επόμενη μέρα η κ. Κυδωνάκη επισκέφθηκε το σχολείο αυτή την φορά απευθυνόμενη στα παιδιά, με την ανάγνωση και την συζήτηση του παραμυθιού «Το Τζάτζαλο» . Η ιστορία διαπραγματεύεται την αποδοχή της δύσκολης πλευράς του εαυτού μας.
Αν βρίσκετε το Τζάτζαλό σας αφόρητα ενοχλητικό, δεν είστε οι μόνοι! Σίγουρα, έχετε την κατανόηση της Ρούθυ, της μικρής ηρωίδας του βιβλίου, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο. Δεν της φταίνε οι συμμαθητές. Δεν της φταίει η τάξη. Δεν της φταίνε οι ασκήσεις των μαθηματικών. Της φταίει που βρίσκει συχνά τον μπελά της εξαιτίας του άτακτου, αχόρταγου και αγενούς Τζάτζαλου! Όταν όμως το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο, η Ρούθυ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Ένα πραγματικά πανέξυπνο βιβλίο που ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να εκδηλώσουν αλλά και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν ξυπνά το προσωπικό τους «τερατάκι».

Εσείς έχετε ανακαλύψει το δικό σας τζάτζαλο;; Αν ναι, ποια είναι η σχέση σας μαζί του;

Σχολιάστε