Ζωζώ Σαπουντζάκη: Λαμπερά γενέθλια για τα 91 της χρόνια!

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Λαμπερά γενέθλια για τα 91 της χρόνια!

Η αγαπημένη ηθοποιός-τραγουδίστρια Ζωζώ Σαπουντζάκη, γιόρτασε τα 91α γενέθλια της, το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαϊου, με όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα, σ’ ένα πάρτι που τα είχε όλα…εκλεκτό μενού, χορό, τραγούδι και 3 γενέθλιες τούρτες εμπνευσμένες από την εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου!

Η Βασίλισσα της Νύχτας Ζωζώ, υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου είχε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, για να είναι όλα τέλεια!

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην όμορφη αυτή γιορτή, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μάκης Δελαπόρτας, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Κώστας Βενετσάνος, η Ελένη Ρόδα και βέβαια ο συντοπίτης μας Γιώργος Κουτσάκης, με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία!

Με τον σύντροφο της Πύρρο Αναγνωστόπουλο

Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Βασίλισσα της νύχτας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Ο πατέρας της, Σωκράτης, καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα της, Φυλή, από τη Σμύρνη. Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι». Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα. Γείτονάς της ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος, μάλιστα, ήταν αυτός που της έμαθε να χορεύει.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Το θύμα, Ο Έλληνας μεγιστάνας, Εθνική παπάδων, Χαρούμενη Κυριακή, Στησιχόρου 73, Βραδιά επιθεώρησης, Η μικρή μας επιθεώρηση,Οι τρεις Χάριτες, Συγκάτοικοι στην τρέλλα, Οι μικρομεσαίοι, Της Ελλάδος τα παιδιά, Η φωνή, Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον, Μην ψαρώνεις και τη σεζόν 2020 στο Just the 2 Of Us στο OPEN.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 1950, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης (Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος, κ.ά.). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «βασίλισσα της νύχτας». Από Βικιπαίδεια

Σχολιάστε