Βιωματικό Εργαστήρι, από το familytime.gr, με θέμα “Γονεϊκή εξουθένωση και αυτοφροντίδα…

Βιωματικό Εργαστήρι, από το familytime.gr, με θέμα “Γονεϊκή εξουθένωση και αυτοφροντίδα…

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα στο Δημιουργικό Εργαστήρι Robo-Place, στον Κόκκινο Πύργο, το familytime.gr διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι, με θέμα: Γονεϊκή εξουθένωση και αυτοφροντίδα: Αγκαλιάζοντας τον εαυτό μου, αγκαλιάζω το παιδί μου”, με την κ. Μαρία Κυδωνάκη Ψυχολόγο-Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Θεραπεύτρια ζευγαριών και την κ. Μαρία Μαθιουδάκη εκπαιδευτικό. 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα κατανοήσουμε καλύτερα τη γονεϊκή εξουθένωση (burnout) και θα έχουμε την ευκαιρία να φροντίσουμε βιωματικά τον εαυτό μας. Τι είναι γονεϊκή εξουθένωση; Πως μπορώ να καταλάβω ότι έχω εξαντληθεί ως φροντιστής; Πως μπορώ να με βοηθήσω; Πως ακούω τον εαυτό μου και τις ανάγκες μου;

Η είσοδος για γονείς είναι ελεύθερη, όμως  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στο τηλ. 6972212126


Λίγα λόγια για την Μαρία Κυδωνάκη

Η Μαρία Κυδωνάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έπειτα, έζησε στο Βόλο όπου εργάστηκε με έφηβους και ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειες τους (ΚΕ.ΘΕ.Α. , 2007-2012).
Έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική κατακτώντας τον τίτλο Pg Diploma in Person Centered Counselling από το University of Strathclyde (Κ.Ε.Π.Π, 2009-2012). Aπό τον Φεβρουάριο του 2013 έως και σήμερα εκπαιδεύεται ως Θεραπεύτρια Ζευγαριών στην Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία (Emotionally Focused Couples Therapy).
Συνεργάζεται με το Κέντρο Προετοιμασίας Γονεϊκότητας & Φυσικού Τοκετού ‘Εν κυήσει’, στηρίζοντας ζευγάρια κατά την περίοδο της κύησης, του τοκετού και της λοχείας και διοργανώνοντας σεμινάρια για γονείς.
Με γνώμονα τον άνθρωπο και πίστη στις δυνατότητες του, ονειρεύεται να έχει ενέργεια και υγεία, ώστε να μπορεί να στηρίζει τους συνανθρώπους της και να προσφέρει, μέσα από την εργασία της, ένα διευκολυντικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να αναπτύσσονται ως μοναδικές προσωπικότητες.

Λίγα λόγια για την κ. Μαρία Μαθιουδάκη

Η κ. Μαρία Μαθιουδάκη είναι νηπιαγωγός στο 1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου και έχει επιμορφωθεί μεταξύ άλλων σε θέματα Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητικής Ζωής, Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Αυτοεκτίμησης, ενώ είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών. Επίσης έχει παρακολουθήσει και διοργανώσει Σχολές Γονέων, ως ενισχυτικές δράσεις για την οικογένεια.

 

Σχολιάστε