Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα, από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα, από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Η φύση έχει κατευναστικές ιδιότητες στα παιδιά. Ακόμα και η γνωστική τους ικανότητα βελτιώνεται όταν περνούν συστηματικά χρόνο στη φύση παίζοντας ελεύθερα, παρατηρώντας τα σύννεφα ή τα δέντρα, ξαπλώνοντας στο γρασίδι και απολαμβάνοντας το κελάηδημα των πουλιών.

Το βιβλίο “Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα”, από τις εκδόσεις Διόπτρα, αφηγείται τις περιπέτειες ενός θηλυκού τσιτάχ, ενός ρινόκερου, ενός βουφάγου και ενός κοπαδιού ελεφάντων στην Αφρικανική Σαβάνα και τις πρικλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στόχος του βιβλίου είναι να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά, όσο και τις οικογένειες τους, αλλά και τις εκπαιδευτικές τους κοινότητες ως προς τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα ζώα στη φύση και ως προς την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η Τζούμπα, ένα τραυματισμένο θηλυκό τσιτάχ, αναγκάζεται να αναζητήσει ένα νέο μέρος για να ζήσει, καθώς η σαβάνα, το σπίτι της, απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Στο δρόμο της γνωρίζει έναν βουφάγο, ένα ρινόκερο και ένα κοπάδι ελεφάντων, που γίνονται σύμμαχοι στις προκλήσεις του ταξιδιού.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τη φιλία που δημιουργείται μέσα από την περιπέτεια και τις προκλήσεις της ζωής. Μια επίκαιρη ιστορία, μια ιστορία δημιουργημένη από τη συνεργασία Περι­βαλλοντολόγου και Ψυχολόγου που μας μιλά με ειλικρίνεια για τις αλλαγές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ζώα στην άγρια φύση.

Σχολιάστε