Πώς πρέπει να ντύνετε το μωρό σας το φθινόπωρο;

Η εποχή που διανύουμε είναι από αυτές που δεν είμαστε σίγουροι πώς να ντύσουμε το μωρό μας, αφού μέσα στην ίδια ημέρα συχνά ο καιρός και η θερμοκρασία αλλάζουν.

Ποιο είναι, λοιπόν, το σωστό ντύσιμο για το μωρό μας;

Η συμβουλή των ειδικών είναι ότι πρέπει να το ντύνουμε όπως ντυνόμαστε και εμείς, εκτός από τον πρώτο μήνα της ζωής του, οπότε θα πρέπει να φοράει μια στρώση ρούχων παραπάνω από εμάς.

Το φθινόπωρο, που θεωρείται ενδιάμεση εποχή, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ρούχα σε στρώσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ρουχαλάκια, ανάλογα με το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο καιρός μέσα στην ημέρα.

Τα βαμβακερά υφάσματα είναι αυτά που πρέπει να προτιμάτε, ειδικά όταν έρχονται σε επαφή με το σωματάκι του, όπως δηλαδή τα εσώρουχα και κάποια ρουχαλάκια.
Από την άλλη, αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα και τα πολύ στενά ρούχα, που μπορεί να εμποδίζουν τις κινήσεις του.

Στη βόλτα ή στο παιχνίδι, ένα βαμβακερό μπλουζάκι και από πάνω ένα λεπτό φούτερ είναι αρκετά. Αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο και ιδρώνει στη διάρκεια του παιχνιδιού, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα-δύο βαμβακερά φανελάκια επιπλέον για να του αλλάζετε ρουχαλάκια.

Ανάλογα με τον καιρό, έχετε μαζί σας ένα πιο χοντρό μπουφανάκι. Επίσης, αν ο καιρός είναι δροσερός και το μωράκι σας ακόμη μικρό, χωρίς πολλά μαλάκια, μπορείτε να του φορέσετε ένα σκουφάκι για να προστατεύσετε το κεφαλάκι του.

Στο σπίτι, η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται στους 23ο C. Αυτή είναι μία πολύ καλή θερμοκρασία, ακόμη κι όταν ο καιρός είναι ψυχρός, αφού το πολύ ζεστό περιβάλλον δεν κάνει καλό. Έχετε υπόψη ότι ο οργανισμός των μικρών μωρών δεν μπορεί να αποβάλει την πλεονάζουσα θερμοκρασία μέσω της διαδικασίας της εφίδρωσης, οπότε υπάρχει πιθανότητα να ανεβάσουν πυρετό.

Όταν το μωρό κοιμάται, ανάλογα με τον καιρό, σκεπάστε το με ένα σεντονάκι ή και μια ελαφριά κουβερτούλα, ελέγχοντας αν είναι ζεστό, κρύο ή ιδρωμένο, οπότε προσθέτετε ή αφαιρείτε ρούχα ή σκεπάσματα αναλόγως.

Πηγή

Σχολιάστε