Πως να μαζέψω χρήματα;

Η αλήθεια είναι πως όταν παίρνεις ελάχιστα χρήματα δεν είναι καθόλου εύκολο να βάλεις κάτι στην άκρη. Γιατί τι να φροντίσεις πρώτα, τους αμέτρητους λογαριασμούς ή την αποταμίευση;

Απλές συμβουλές για το πώς θα μαζέψεις χρήματα
Κι όμως, αν έχεις πραγματικό στόχο να μαζέψεις λεφτά για κάτι που το θεωρείς πολύ σημαντικό, όπως για παράδειγμα οι καλοκαιρινές σου διακοπές ή μια μεγάλη αγορά που ονειρεύεσαι καιρό, υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρεις. Και μάλιστα είναι πιο απλοί απ’ όσο φαντάζεσαι.

1. Τέρμα το κάπνισμα.
Κόψε το κάπνισμα ή περιόρισε το. Θα κάνει καλό και στην υγεία και στην τσέπη σου. Εναλλακτικά, άρχισε να καπνίζεις καπνό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο. Θα μαζέψεις χρήματα.

2. Χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι.
Προσπάθησε να έχεις στο πορτοφόλι σου χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Τα «ψιλά» τα χαλάμε πιο εύκολα από τα «χοντρά».

3. Το έχεις πραγματικά ανάγκη;
Κάθε φορά, πριν αγοράσεις κάτι κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: «Το έχω πραγματικά ανάγκη»; Θα δεις ότι στο τέλος θα καταλήξεις να αγοράζεις πολύ λιγότερα περιττά πράγματα και θα καταφέρεις να μαζέψεις χρήματα.

4. Ξέχνα την πιστωτική στο σπίτι.
Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου μετρητά και άφησε στο σπίτι την πιστωτική σου κάρτα. Έτσι δεν θα ξοδεύεις λεφτά χωρίς να το καταλαβαίνεις και στο τέλος του μήνα δε θα παθαίνεις… σοκ με τον λογαριασμό.

5. Σημείωνε σε ένα μπλοκάκι τα έσοδα και τα έξοδά σου.
Αγόρασε μία ατζέντα ή φτιάξε ένα έγγραφο στον υπολογιστή που θα σημειώνεις όλα τα έσοδα και τα έξοδο του μήνα, όπως και το ποσό της αποταμίευσης. Έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να περιορίσεις τον επόμενο, ώστε να δεις αυτό το ποσό να μεγαλώνει.

Περισσότεροι τρόποι στο allyou.gr

Σχολιάστε