Το φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει…

Το φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει…

Το φυλλαράκι, της Στέλλας Τζίβα, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, ξεκίνησε πρόσφατα το ταξίδι του και έχει μεγάλα σχέδια…να γνωρίσει ολόκληρο τον κόσμο!

Πρόκειται για μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με θεατρική διασκευή, σε συνεργασία με την ταλαντούχα συγγραφέα Άννα Αθανασιάδου, ενώ η εικονογράφιση είναι της Κατερίνας Παϊσίου, επίσης περιέχει και παρτιτούρες με τραγούδια για να τραγουδηθούν από τα παιδιά. 

Το Φυλλαράκι μάς στέλνει το μήνυμα της αγάπης. Γιατί μόνο με την αγάπη ολοκληρώνεται ο άνθρωπος, αποκτά νέα ζωή, γίνεται φρέσκος και γεμίζει χαρά και ευτυχία. Όποιος καταφέρει να έχει μέσα του αγάπη τότε η κάθε μέρα είναι γι’ αυτόν Χριστούγεννα!
Το Φυλλαράκι δίνει σε μικρούς και μεγάλους τη δύναμη που χρειάζονται για να στηρίξουν τα όνειρά τους και να μην τα προδώσουν ποτέ!

Όλοι είμαστε Φυλλαράκια κρεμασμένα στο γέρικο δέντρο της ζωής με όνειρα και επιθυμίες. Όμως, πόσοι διαθέτουμε τη δύναμη ψυχής να αποκοπούμε από τον παλιό μας μαραμένο εαυτό, την παλιά μας ζωή και να τολμήσουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα; Το Φυλλαράκι τα κατάφερε κι έγινε ο θριαμβευτής της ζωής!

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φύλλο, ένα Φυλλαράκι, που δεν ξεχώριζε από τα αδέρφια του που κρεμόταν από τα κλαδιά ενός μεγάλου γέρικου δέντρου. Ένα Φυλλαράκι που είχε μεγάλα σχέδια: ονειρευόταν πως μια μέρα θα ταξίδευε και θα γνώριζε ολόκληρο τον κόσμο! Και η μέρα αυτή έφτασε! Κι εκείνο, παρ’ όλους τους δισταγμούς και τους φόβους του, ρίχτηκε με λαχτάρα σ΄ αυτούς τους νέους κόσμους. Άραγε συνάντησε όσα ονειρεύτηκε; Τί του χάρισε αυτό το ταξίδι, αυτή η νέα ζωή;”

Το βιβλίο από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ θα το βρείτε εδώ καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο πιάνου και στη συνέχεια το δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο, κοντά στη σολίστ Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος πτυχίου ωδικής και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης και μελέτησε μοντέρνο πιάνο με τον σολίστ Γιώργο Ψυχογιό.
Έχει γράψει τα βιβλία: Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο, Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο με cd, Οι μελωδίες της ψυχής μας – με κάλαντα, εκκλησιαστικούς ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, με συνοδείες και Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει – Χριστουγεννιάτικη ιστορία με θεατρική διασκευή και παρτιτούρες.

Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικά περιοδικά culturenow.gr και Ηχοδιάστασιςmagazine. Από το 2019 είναι συντάκτρια στο έντυπο περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη και Νίκο Πλατύραχο. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου και συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο…


Λίγα λόγια για την εικονογράφο…

Η Κατερίνα Παϊσίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή εκδήλωσε την αγάπη της για ζωγραφική και δημιουργία. Αποφοίτησε από τον Α.Κ.Τ.Ο. με πτυχίο στη Γραφιστική, ενώ συνέχισε τις σπουδές της μέχρι το 2000, παίρνοντας το Bachelor of Arts Hons, in Graphic Design, (MIDDLESEX University). Από τότε ταξιδεύει με φαντασία στον κόσμο του παιδικού βιβλίου, προσθέτοντας σε αυτόν και τις δικές της πινελιές και χρώματα…

Σχολιάστε