Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;

Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;
Μια αγαπημένη, κλασική ιστορία από τον Shel Silverstein

«Πουλάω φτηνό ρινόκερο. Ποιος θέλει να τον πάρει;»
Το βιβλίο Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο; είναι μια εικονογραφημένη ιστορία, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε μετάφραση των Άγγελου Αγγελίδη – Μαρίας Αγγελίδου, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.
Γλυκές και γεμάτες συναίσθημα, οι εικόνες του Silverstein ζωντανεύουν την όμορφη φιλία ανάμεσα σε ένα παιδί και τον ρινόκερό του. Το παιδί λατρεύει το κατοικίδιό του και μαζί κάνουν τα πιο απίθανα πράγματα: παίζουν κρυφτό, μασκαρεύονται και
σκαρώνουν κάθε είδους ζαβολιά!
Μέσα από τις ιστορίες του, ο συγγραφέας ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ονειρεύονται και να τολμούν να φανταστούν ακόμα και ό,τι μοιάζει αδύνατο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μήπως ψάχνεις κατοικίδιο;
Ποιο είναι το καλύτερο;
Ένας σκύλος, μια γάτα, ένας βάτραχος, ένα μεγάλο ποντίκι;
Τι θα έλεγες για έναν φτηνό ρινόκερο;
Είναι αστείος και γλυκός και πιστός όσο άλλος κανείς.
Αγκαλίτσας κι αξιαγάπητος.
Λοιπόν, ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;
Μάλλον εσύ!

Ακόμα μία αλληγορική ιστορία από τον συγγραφέα του πολυαγαπημένου βιβλίου Το Δέντρο που Έδινε, η οποία ενθαρρύνει την καλλιέργεια της φαντασίας και τη σκέψη «έξω από το κουτί».

Το βιβλίο «Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;», από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ θα το βρείτε εδώ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Sheldon Allan Silverstein (1930-1999) [Σελ Σιλβερστάιν] γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή, την ποίηση, τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων, τη σύνθεση μουσικής και το θέατρο. Είναι ευρέως γνωστός για τις εικονογραφημένες ιστορίες που δημιούργησε, όπως Το Δέντρο που Έδινε, Στην Άκρη του Πεζοδρομίου, Το Κομμάτι που Λείπει Συναντά το Μεγάλο Ο, Ποιος Θέλει έναν Φτηνό Ρινόκερο; και Ένα Φως στη Σοφίτα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

4 facts για τη σπουδαιότητα του Silverstein:
1. Τα βιβλία του βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών από το περιοδικό Time.
2. Είναι στις λίστες με τα πιο πολύ-δανεισμένα παιδικά βιβλία μεγάλων δημόσιων βιβλιοθηκών των ΗΠΑ αλλά και στις προτάσεις των βιβλιοθηκονόμων.
3. Η επιτυχία των βιβλίων του έγκειται στο γεγονός ότι αναφέρονται σε διαχρονικά θέματα, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ενώ οι ιστορίες που αφηγούνται μπορούν να ερμηνευθούν πολυδιάστατα. Στην πολυεπίπεδη ερμηνεία συμβάλλει και η ασπρόμαυρη –και σχετικά απλή– εικονογράφηση.
4. Το Δέντρο που Έδινε αρχικά απορρίφθηκε από μεγάλο εκδοτικό οίκο, καθώς ξένισε το γεγονός ότι απευθυνόταν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Ακριβώς για αυτό τον λόγο τα βιβλία του Silverstein διαβάζονται μέχρι και σήμερα.

Σχολιάστε