Περιπέτεια στην Αρχαία Ελλάδα

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, σκεφτόμουν ότι αν τα βιβλία του σχολείου είχαν τέτοια μορφή, σίγουρα όλα τα παιδιά θα τα λάτρευαν!

Περιπέτεια στην Αρχαία Ελλάδα, με τους Ιστοριοναύτες  από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ένα βιβλίο σε μορφή κόμικ, που προσφέρει στο παιδί γνώσεις, αλλά και διασκέδαση!

Οι ήρωες μας είναι η Λούνα, η Νάνι, ο Νιούτον και ο γάτος Χίρο, οι οποίοι σ΄ένα ταξίδι τους στο χρόνο, βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα!

Πρώτος σταθμός ένα αρχαίο θέατρο, την περίοδο των Μεγάλων Διονυσίων, λίγο πριν από μια θεατρική παράσταση. Γνωρίζουν νέους φίλους και περιηγούνται στην Αθήνα εκείνης της εποχής, μαθαίνουν για την καθημερινότητα των κατοίκων, την ιστορία, την τέχνη, την μυθολογία και ότι άλλο είχε σχέση με εκείνη την εποχή!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, μας δίνουν πληροφορίες για την πόλη, την Αγορά, τους Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους Ραψωδούς, για τα Αρχαία Συμπόσια, για τη Δημοκρατία, για τη ζωή στο αρχαιοελληνικό σπίτι, για την οικογένεια και όλα αυτά σε συνδυασμό με πολλές δραστηριότητες!

Κατασκευές, σταυρόλεξο, επιτραπέζια παιχνίδια με λέξεις αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους μικρούς αναγνώστες κάνοντας αυτό το ταξίδι στην ιστορία, ακόμα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό!

Όσον αφορά την εικονογράφιση, είναι επίσης μοναδική, με ωραία χρώματα και εκφραστικές εικόνες!

Ένα βιβλίο που τα παιδιά θα το διαβάσουν ξανά και ξανά συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία!

Το βιβλίο, Ιστοριοναύτες, Περιπέτεια στην Αρχαία Ελλάδα, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω και μπορείτε να το βρείτε  Εδώ

Σχολιάστε