Παιδικό δωμάτιο: Έπιπλα και αποθηκευτικοί χώροι

Αν μόλις γίνατε γονείς, τότε η επιλογή της κούνιας συνοδεύεται με αμέτρητο ενθουσιασμό!
Βρεφικές κούνιες με πιστοποιήσεις των υλικών τους, χωρίς τοξικά χρώματα βαφής και άνετες… το μωράκι σας θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Επιλέξτε χρώμα και style σύμφωνα με αυτό που έχετε φανταστεί για το βρεφικό δωμάτιο του μωρού σας. Ανάλαφρα χρώματα, απλές υφές και κατασκευαστικές λεπτομέρειες για την ασφάλεια του μικρού σας.

Αν είστε γονείς λίγο μεγαλύτερων παιδιών, τότε το θέμα είναι πιο σύνθετο. Σίγουρα ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όταν βλέπουμε παιδικά κρεβατάκια, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αλλά άμεσα πρέπει να σκεφτούμε με βάση το μέλλον.. μεγαλώνοντας το παιδί, το παιδικό κρεβατάκι αλλάζει και την θέση του παίρνει το εφηβικό. Οπότε ιδανική λύση, χωρίς σπατάλη χρημάτων, είναι η επιλογή εξαρχής ενός εφηβικού κρεβατιού.

Επιμένετε όμως στην επιλογή ενός παιδικού κρεβατιού;

Ιδανικά είναι τα συγκεκριμένα κρεβατάκια Montessori House Beds. Παρέχουν στο παιδί αυτονομία και ελευθερία κίνησης. Η συγκεκριμένη μέθοδος προάγει την αυτοδυναμία και αυτοπεποίθηση του παιδιού και διαμορφώνει ανάπτυξη ανεξαρτησίας και παραγωγικότητα. Διαμορφώνονται και για παιχνίδι, λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής τους. Τολμήστε το με πολλά μαξιλάρια και φωτιζόμενες γιρλάντες.
Συγκριτικά λοιπόν με τα Montessori House Beds ή οποιοδήποτε παιδικό κρεβατάκι, τα απλά εφηβικά φαίνονται φτωχότερα, όμως ενισχύονται με σωστή επιλογή σχεδίου, υλικών, και λεπτομερειών.. για να δώσετε πιο παιδικό χαρακτήρα, αν επιλέξετε εφηβικό , δώστε έμφαση στα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου.

Τι να επιλέξω σε μικρό δωμάτιο;

Προσπαθούμε να κερδίσουμε όσο περισσότερο χώρο μπορούμε, για να έχει το παιδί ελευθερία κίνησης και άνεση μέσα στο χώρο. Αρκετά εργονομικά είναι τα κρεβάτια τοίχου, τα οποία σηκώνονται και ασφαλίζουν πάνω στον τοίχο. Έτσι, αυτόματα δημιουργείται άνετος χώρος για παιχνίδι.

Επίσης τα κρεβάτια κουκέτα φαντάζουν ιδανικά αν έχετε περισσότερα παιδιά. Διπλές, τριπλές ακόμα και τετραπλές κουκέτες τοποθετούνται μέσα σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο.
Tip: Αλλάξτε την κλασική σκάλα που παρέχουν συνήθως οι κουκέτες και κατασκευάστε μία τσουλήθρα. Θα το λατρέψουν!!

Δώστε έμφαση στο παιδικό γραφείο

Από νωρίς το παιδί μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, οπότε το παιδικό γραφείο έχει κυρίαρχο ρόλο. Ενσωματώστε κρεμαστά ερμάρια, ράφια και δώστε αέρα και άνεση στον χώρο που το παιδί σας θα περνάει την περισσότερη ώρα της μέρας του. Ο σωστός φωτισμός, φυσικός και τεχνητός είναι απαραίτητος και πρέπει να είναι ο κατάλληλος. Το γραφείο λοιπόν του παιδιού πρέπει να παρέχει σωστή στάση σώματος και εργονομία.

Αποθηκευτικοί χώροι

Επικρατεί ένα χάος γύρω από τα προσωπικά αντικείμενα και παιχνίδια του παιδιού;
Πρακτικές λύσεις και σωστή οργάνωση δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία έξυπνη λύση είναι να παρακινήσουμε το παιδί να αποθηκεύει και να τακτοποιεί μόνο του.

Πως μπορεί να γίνει αυτό όμως…

Τα παιδιά αγαπούν τα έντονα χρώματα, τις διαφορετικές υφές των υλικών. Έτσι, επιλέγουμε κουτιά σε διάφορες υφές, ράφια σε διάφορα χρώματα.. αυτό βοηθάει τα παιδιά να ταξινομήσουν καλύτερα τα προσωπικά τους αντικείμενα και παιχνίδια ανάλογα τον όγκο, την υφή, τα χρώματα. Σε πολλά εμπορικά καταστήματα θα βρείτε πληθώρα προιόντων αποθήκευσης. Μην ξεχνάτε τον χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι.

Εκμεταλλευτείτε τον παραμικρό χώρο αποθήκευσης. Ένα παιδικό δωμάτιο είναι ωραίο να δείχνει καθαρό και οργανωμένο και να είναι κιόλας. Κουτιά αποθήκευσης , ράφια, χαμηλές βιβλιοθήκες, , πολύχρωμοι σάκοι και έξυπνες ετικέτες, για περισσότερη οργάνωση θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παιδιού και θα το οργανώσουν σε ένα ευχάριστο συμμάζεμα.

Tip: Όσους αποθηκευτικούς χώρους και να δημιουργήσετε ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετοί!!!

Αναστασία Γιατράκη
Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων
interior designer

Οι φωτογραφίες είναι από το Pinterest

Σχολιάστε