Ώρα να ξεστολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Η διαδικασία για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μας γεμίζει χαρά και όλη η οικογένεια θέλει να συμμετέχει…Κάτι βέβαια που δεν ισχύει όταν φτάσει η ώρα για το ξεστόλισμα … Πέρασαν λοιπόν και αυτές οι γιορτές και επιστρέφουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας! 

Εθιμοτυπικά η ημέρα της γιορτής του Άη Γιάννη είναι η τελευταία πριν ξεστολίσουμε το δέντρο…

Ξεκινάμε με το ξεστόλισμα του δέντρου, ξεσκονίζοντας προσεκτικά με ένα πανάκι τα στολίδια, τα οποία αποθηκεύουμε σε κουτιά, ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό τους, αν είναι εύθραυστα καλό είναι να τα τυλίγουμε με ζελατίνα προστασίας (bubble wrap). Για τις γιρλάντες και τα λαμπάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρολό από χαρτί κουζίνας, κρεμάστρες ή ακόμη κι ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, έτσι ώστε να τα τυλίξουμε χωρίς να μπερδευτούν.

Αφού λοιπόν αποθηκεύσουμε τα στολίδια ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το δέντρο! Φανταστείτε τόσο καιρό τι σκόνη θα έχει μαζευτεί πάνω του! Ένας τρόπος είναι να ψεκάσουμε τα κλαδιά του με ένα διάλυμα που θα φτιάξουμε με νερό και ξύδι, 3:1, το αφήνουμε να στεγνώσει και μετά σκουπίζουμε όλα τα κλαδιά με μια καθαρή πετσέτα. Πριν το αποθηκεύσουμε πρέπει να έχει στεγνώσει καλά! Ένας άλλος τρόπος είναι να το καθαρίσουμε με το σκουπάκι χειρός, ένα ένα κλαδί.

Για την αποθήκευση του δέντρου μπορούμε να το βάλουμε στην κούτα του, να το τυλίξουμε σε παλιά σεντόνια ή να προμηθευτούμε μια ειδική θήκη αποθήκευσης, ανάλογα με το μέγεθος του.

Τελειώσαμε λοιπόν με την αποθήκευση του χριστουγεννιάτικου στολισμού και ξεκινάμε την καθαριότητα του σπιτιού μας! Ε μα ναι ένα καλό καθάρισμα είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η εορταστική περίοδος και να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα μας με την καλύτερη διάθεση και με την ευχή να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να στολίσουμε ξανά και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα όπως επιθυμούμε!

Σχολιάστε