Σκιουφιχτά Μακαρόνια με μοσχάρι κοκκινιστό……….του ονείρου, από την Εύα Παρακεντάκη!
Υλικά
Για τα σκιουφιχτά
1 πακέτο μακαρόνια σκιουφιχτά,κυκλοφορούν πολλά στην αγορά και πολλά είναι χειροποίητα.
Στακοβούτυρο για να κάψουμε τα ζυμαρικά αν δεν υπάρχει βούτυρο.
Για το κοκκινιστό
1 ντοματάκι αποφλοιωμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας(κατά προτίμηση σπάλα)
Εκτέλεση
Κοκκινιστό
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τραβάμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας.Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι και τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ντοματάκι τα μπαχάρια το αλάτι το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα.
Σκιουφιχτά
Βράζουμε τα ζυμαρικά (ο χρόνος αναγράφεται στην συσκευασία) είναι μεγαλύτερος από τα κοινά ζυμαρικά.
Σοτάρουμε το στακοβούτυρο ή το βούτυρο και βάζουμε μέσα τα σκιουφιχτά .
Σερβίρεται με τυρί της αρεσκείας σας.
Εγώ προτείνω Ανθότυρο Ξηρό.