Τα μυστικά για τον καλύτερο ελληνικό καφέ, με άρωμα, γεύση και καϊμάκι!

Τα μυστικά για τον καλύτερο ελληνικό καφέ -Έτσι θα έχεις άρωμα, γεύση και τέλειο καϊμάκι
Οι λάτρεις του καφέ γνωρίζουν τα μυστικά του τέλειου ελληνικού καφέ και η απορία μας είναι μια: ποια είναι αυτά τα μυστικά;

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο συγκεντρώσαμε τα tips της επιτυχίας, για τέλεια γεύση, άρωμα και καϊμάκι και τώρα μένει απλώς να τα επιβεβαιώσουμε.

Με τις ανάλογες ερωτήσεις σε συναδέλφους στο γραφείο διαπιστώσαμε πως, τα μυστικά για τον τέλειο ελληνικό καφέ κρύβονται στο χαρμάνι, το νερό, το ανακάτεμα αλλά και στον τρόπο που θα βάλεις από το μπρίκι στο φλιτζάνι τον καφέ σου.

Τα μυστικά για τον τέλειο ελληνικό καφέ
-Το μυστικό της επιτυχίας, για αρχή, είναι ένα καλό χαρμάνι καφέ και κατά προτίμηση ο καφές μας θα πρέπει να είναι φρεσκοκομμένος. Έτσι θα πετύχεις τέλειο άρωμα και γεύση.

-Έπειτα, κάτι που πολλοί κάνουν λάθος και όπως φτάνεται παίζει καθοριστικό ρόλο στον καλό ελληνικό καφέ είναι το νερό. Δεν πρέπει να είναι ζεστό από τον βραστήρα. Προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι απόψεις στο γραφείο διίστανται όσον αφορά τη σειρά που πρέπει να ρίχνει κανείς τη ζάχαρη και τον καφέ και εξηγούμαστε αμέσως, αναφέρεται στο bovary.gr

Πρώτα βάζουμε στο μπρίκι μας το νερό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλοι υποστηρίζουν πως πρώτα πρέπει να μπει ο καφές και άλλοι πρώτη η ζάχαρη ωστόσο, σε ένα συμφωνούν και θα κρατήσουμε αυτό: Το ανακάτεμα έρχεται σε δεύτερο χρόνο.

Το μυστικό για το καλό καϊμάκι και τον σωστό βρασμό κρύβεται στο ανακάτεμα το οποίο όμως δεν πρέπει να είναι από την αρχή. Με όποια σειρά κι αν ρίξουμε τον καφέ και τη ζάχαρη, αφού «καθίσει» ο καφές, καθώς το νερό παίρνει την πρώτη βράση, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακατέψουμε, με αργές και σταθερές κινήσεις και πάντα προς μια κατεύθυνσή.

Μόλις δούμε τις πρώτες φουσκάλες ξέρουμε πως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε και τότε αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντας για λίγα δευτερόλεπτα να ξεκουραστεί.

Τέλος, ένα ακόμη μυστικό κρύβεται στο πώς θα βάλουμε τον καφέ στο φλιτζάνι. Ακουμπώντας το μπρίκι μας στο φλιτζάνι αφήνουμε να πέσει ο καφές αργά και σταθερά ώστε να μη διαλυθεί το καϊμάκι.

Σχολιάστε