Τα μικρά σπίτια είναι must!

Ιδέες και συμβουλές για την οργάνωση και διακόσμηση του χώρου σας, από την Interior Architecture Ζωή Μαλαματένια Νιολάκη 

Τα μικρά σπίτια είναι must!

Το να μένει κανείς σε μικρό σπίτι θεωρείται από πολλούς μειονέκτημα!
Κι όμως σήμερα θα σας πείσουμε πως τα μικρά σπίτια είναι το νέο must στον χώρο του real estate και όχι άδικα. Είναι πιο οικονομικά, πιο χαριτωμένα, πιο λειτουργικά και μπορούν να είναι και πανέμορφα!
Το δύσκολο στη διακόσμηση ενός μικρού χώρου είναι η λειτουργικότητά του. Πρέπει με κάποιον τρόπο να γίνει όμορφο, άνετο και παράλληλα λειτουργικό.
Μπορείτε να κάνετε εικόνα πως θα είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα 30 m2 με κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα;
Λόγω μεγέθους, δεν υπάρχει τρόπος να χωρέσουν ξεχωριστά σε έναν χώρο όλα αυτά τα δωμάτια. Το κόλπο είναι η πολλαπλή χρήση των χώρων.
Προσοχή! Το ότι ένας χώρος είναι μικρός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον εξοπλίσετε με μικρά έπιπλα. Τα μεγαλύτερα έπιπλα, για την ακρίβεια, είναι καλύτερη επιλογή σε μικρούς χώρους. Απλά φροντίστε να μην πάρετε πολλά μεγάλα έπιπλα. Προτιμήστε να αγοράσετε λίγα και να αφήσετε ένα μεγάλο μέρος του χώρου σας άδειο.

Σαλόνι – κουζίνα -γραφείο : Μπορεί αυτά τα τρία δωμάτια να είναι συνεπτυγμένα σε ένα!

Σαλόνι: Στο σαλόνι ένας μαύρος / γκρι καναπές , με πολύχρωμα μαξιλάρια για τους πιο τολμηρούς ή σε γκρι τόνους και δυο μεγάλα έργα τέχνης ή φωτογραφίες ή μεγάλα poster δημιουργούν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Τραπεζαρία: Η τραπεζαρία μπορεί να αποτελείται από ένα απλό στρογγυλό τραπέζι και δύο ή τρεις καρέκλες από υλικό πλεξιγκλάς ή ξύλου που δίνουν μια μοντέρνα πινελιά στον χώρο. Σε αυτό βοηθάει και ένα επιβλητικό φωτιστικό, αν τοποθετηθεί πάνω από το τραπέζι για να φαίνεται ο χώρος κάπως πιο ξεχωριστός.


Γραφείο: Ένα μακρόστενο γραφείο που “κολλάει” πάνω στον τοίχο είναι ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους. Λειτουργεί ως γραφείο, ως πάγκος, αλλά και ως διακοσμητικό έπιπλο. Μία επιβλητική καρέκλα όσο αναφορά το μοτίβο του υφάσματος ή το χρώμα της μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερο χρώμα στον χώρο.


Κουζίνα: Η κουζίνα μπορεί να καλύπτει έναν μακρόστενο χώρο και είναι αρκετά άνετη σε αυτή την εκδοχή.

Θέλετε να διακοσμήσετε την γκαρσονιέρα σας; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφθείτε είναι ότι λόγω του περιορισμένου χώρου, θα πρέπει να φτιάξετε έτσι τον χώρο σας ώστε να είναι όσο πιο λειτουργικό και όσο πιο χρηστικό γίνεται το συνολικό αποτέλεσμα! Το να φορτώσετε τον χώρο δεν θα σας βοηθήσει στην καθημερινότητα. Θα πρέπει να προγραμματίσετε σωστά τις νέες αγορές για έπιπλα, λευκές συσκευές κτλ. Επίσης θα πρέπει να δώσετε και μεγάλη σημασία στην διακόσμηση!

Συνδύασε πρωτότυπες πινελιές με το προσωπικό σου γούστο για να πετύχεις μία μοντέρνα διακόσμηση γκαρσονιέρας, που την κάνει να δείχνει μεγαλύτερη.

Μη φοβάσαι να τολμήσεις!

Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι από το Pinterest

Σχολιάστε