Μανώλης Στεφανουδάκης, στο δεύτερο σκαλί του Παγκόσμιου βάθρου

Μανώλης Στεφανουδάκης, στο δεύτερο σκαλί του Παγκόσμιου βάθρου

Η Κρητική ψυχή μίλησε στο Kobe Universiade Memorial Stadium…

Ο Κρητικός Γίγαντας, Μανώλης Στεφανουδάκης, για άλλη μια φορά έκανε υπερήφανη την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιείται στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Ο Έλληνας Αθλητής έκανε  ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί! Τα έδωσε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα! Ένα αποτέλεσμα που ανεβάζει τον ίδιο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κάρφωσε το ακόντιο του στα 29.91 μ., κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του στον παγκόσμιο ακοντισμό, ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μανώλης Στεφανουδάκης συμμετείχε 6 η φορά σε Παγκόσμιο
Πρωτάθλημα στην αθλητική του καριέρα, ο οποίος πάντα βρίσκεται στα μετάλλια (χάλκινο το 2013, χρυσό το 2015, χρυσό το 2017, ασημένιο το 2019, χρυσό το 2023).

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρει:
«Αισθάνομαι ευλογημένος που εκπροσώπησα τη χώρα μου για έκτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και καταφέραμε μια ακόμα σημαντική διάκριση στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς έως τώρα. Στον αγώνα συμμετείχαμε οι σημαντικότεροι αθλητές της κατηγορίας μου με πολύ έντονο ανταγωνισμό. Η αναμονή ήταν κουραστική
αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

Βολή στα 29.91 μ., δεύτερη θέση κι ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο βάθρο. Η προετοιμασία για το Παρίσι συνεχίζεται για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας στην Παραολυμπιάδα 2024. Επόμενος σταθμός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που φρόντισαν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτή την αθλητική διοργάνωση αλλά και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη της.
Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζει.
Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε μένα και στην προσπάθεια μου.»

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Κρητικό ακοντιστή, Μανώλη Στεφανουδάκη, στηρίζουν:
* ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ,
* AMARI CRETAN MADE
* MINOAN LINES,
* MK HOTEL COLLECTION,
* JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
* SIKA HELLAS ABEE
* ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
* ΔΕΡΒΟΣ –ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
* ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,
* ΖΑΡΟΣ Α.Ε.,
* ΔΡΙΜΙΣΚΙΑΝΑΚΗΣ PC

Σχολιάστε