Εν κυήσει, υπηρεσίες και σεμινάρια πριν και μετά τον τοκετό

Εν κυήσει, υπηρεσίες και σεμινάρια πριν και μετά τον τοκετό

Το Κέντρο Προετοιμασίας Γονεϊκότητας και Φυσικού Τοκετού “Εν κυήσει”, άνοιξε την αγκαλιά του το 2016 στο Ηράκλειο και πριν λίγο καιρό ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα στις Μοίρες! 

Οι βασικές υπηρεσίες του κέντρου αφορούν την Κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και άλλες δράσεις που αφορούν τη μητέρα και το παιδί.

Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλα τα ζευγάρια από την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά.

Hypnobirthing

Είναι μια μοναδική προετοιμασία για τον τοκετό, όπου η γυναίκα μέσα από τη βαθιά χαλάρωση και τους καθοδηγούμενους οραματισμούς, έρχεται κοντά με το σύντροφο και το παιδί της.

Γιόγκα για εγκύους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης ανεξάρτητα τη φυσική κατάσταση της εγκύου .

Anasamama 37w+

Ειδικές ασκήσεις και τεχνικές που αφορούν αποκλειστικά στην κάθοδο του παιδιού στη λεκάνη με ευχάριστο τρόπο, εμποδίζοντας έτσι το στρες που παρατηρείται συχνά στο σώμα και την ψυχή της μέλλουσας μητέρας σε αυτή την προγεννητική περίοδο.

Αφορά εγκύους από την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά.

Τοκετός

Στο Μαιευτήριο ή στο Σπίτι…

Θηλασμός & περιποίηση νεογνού

​Οι μαίες της ομάδας “Εν κυήσει” είναι δίπλα στις μητέρες για οποιαδήποτε βοήθεια και πρακτική με το θηλασμό, το μπανάκι και την περιποίηση του βρέφους τις πρώτες μέρες, πραγματοποιώντας επισκέψεις κατ’ οίκον.

Postnatal Yoga

Γιόγκα για μαμάδες & βρέφη
Μία νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να μπει σε πρόγραμμα γυμναστικής , από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τη γέννα , χωρίς να ανησυχεί για το μωρό της αφού μπορεί να το έχει μαζί της και να το φροντίσει κάθε στιγμή .

Επίσης στο Εν κυήσει, πραγματοποιούνται και σεμινάρια για βρεφικό μασάζ, για μετάβαση στις στερεές τροφές, για πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά, Attachment Parenting – Αναθρέφοντας συνδεδεμένα και συμπονετικά παιδιά, Ομάδα στήριξης γυναικών με τραυματική εμπειρία τοκετού, προετοιμασία του μεγαλύτερου παιδιού για τον ερχομό του νέου μέλους, ομάδα στήριξης μαμάδων!

Δημιουργοί και εμπνευστές του Κέντρου Προετοιμασίας Γονεϊκότητας και Φυσικού Τοκετού “Εν κυήσει”, είναι οι τρεις μαίες, Αγγελική Δασκαλάκη,  Δέσποινα Θεοχάρη και Ελπίδα Δρακοπούλου.

Ωστόσο την ομάδα του Εν κυήσει έρχονται να συμπληρώσουν η Μαρία Κυδωνάκη – Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Θεραπεύτρια Ζευγαριών και η Ξανθή Μαρκουλάκη – Διπλωματούχος Δασκάλα Prenatal/Postnatal/Aqua Yoga, με τις επιπλέον δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Προετοιμασίας Γονεϊκότητας και Φυσικού Τοκετού “Εν κυήσει” εδώ

Σχολιάστε