Κόκκινος Πύργος

|

Από την εποχή των πειρατών στο σήμερα!!!

Κόκκινος Πύργος

Σας αρέσουν τα μέρη  που έχουν καλοκαίρι περισσότερο καιρό από ότι σε άλλες περιοχές;

Που έχει τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα όλες τις εποχές του χρόνου, την καλύτερη θάλασσα και τα πιο όμορφα μέρη για περπάτημα;

Αν είστε τέτοιοι τύποι τότε πρέπει να επισκεφτείτε τον Κόκκινο Πύργο, άμεσα!!

Ηλιοβασίλεμα Κόκκινος Πύργος

Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγηση μας!

Το όνομα του οικισμού  λένε ότι οφείλεται σε έναν πύργο είχε χτιστεί με κοκκινόχωμα, τα πολύ παλιά χρόνια για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τους πειρατές!

Στον Κόκκινο Πύργο υπάρχει και ένα λιμάνι, για σκάφη και ψαροκάικα,ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αλλά και με τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην ανατολική πλευρά του λιμανιού βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Καταλυκής.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Νότιας Κρήτης, η οποία έχει καταπληκτική αμμουδιά και την προτιμούν ντόπιοι και ξένοι. Επίσης κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν εστιατόρια με νοστιμότατο φαγητό, αλλά και καφετέριες που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους.

Παραλία Καταλυκής

Στην παραλία της Καταλυκής βρίσκουν καταφύγιο και οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα, όπου γεννούν τα αυγά τους.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει και η λίμνη της  Καταλυκής, ένας ιδιαίτερος υδροβιότοπος στον οποίο συχνάζουν διάφορα είδη πουλιών.

Λίμνη Καταλυκής

Πολιτιστικός Σύλλογος Κόκκινου Πύργου

Εδώ και λίγους μήνες στον Κόκκινο Πύργο ξεκίνησε τη δράση του ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος, στον οποίο συμμετέχουν κάτοικοι που έχουν όραμα για το μέρος  που ζουν.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κόκκινου Πύργου

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκη Λενακάκη, οι μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί πολύ αξιόλογες δράσεις, όπως θερινό σινεμά, εργαστήρι κηπουρικής, εργαστήρι φωτογραφίας, μαθήματα κιθάρας, μαθήματα ζωγραφικής, εμβολιασμός κατά της γρίπης ευπαθών ομάδων δανειστική βιβλιοθήκη,  οι οποίες έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής από τους κατοίκους του Κόκκινου Πύργου και των φίλων τους.Δράσεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή λόγω της υγειονομικής κρίσης του COVID 19.

Εργαστήρι Φωτογραφίας

Όπως επισημαίνει η κ. Λενακάκη, οι μελλοντικοί  στόχοι του συλλόγου είναι: ο εξωραϊσμός του οικισμού, δενδροφύτευση, καθαριότητα ανά γειτονιά από εθελοντές, street painting, υιοθεσία παρτεριών από τους κατοίκους και βράβευση του καλύτερου, δημιουργία χορευτικής ομάδας, δημιουργία χορωδίας, Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην αυλή του Συλλόγου, Κυριακάτικες  προβολές  ταινιών για παιδιά στο χώρο του συλλόγου, λειτουργία μια φορά την εβδομάδα του συλλόγου σαν εντευκτήριο για παιδιά και  δωρεές επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο σύλλογο, οι δράσεις του οποίου έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, ευχόμαστε να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι του συλλόγου και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κι άλλα σωματεία.

Κείμενο: Εβελίνα Παχάκη Μαθήτρια Α΄Γυμνασίου

Τρουφάκια σοκολάτας!

Επόμενη

Σχολιάστε