Οι κατασκόποι της Γεωγραφίας μας ταξιδεύουν στον κόσμο!

Οι κατασκόποι της Γεωγραφίας μας ταξιδεύουν στον κόσμο!

Το μάθημα της Γεωγραφίας δεν είναι από τα αγαπημένα των παιδιών και αυτό δεν ίσχυε μόνο στα δικά μας χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα, αφού τόσο τα βιβλία, όσο και ο τρόπος διδασκαλίας κάθε άλλο παρά το ενδιαφέρον των παιδιών κεντρίζει! Όμως πλέον τα παιδιά μας μπορούν να μάθουν Γεωγραφία και μάλιστα να την αγαπήσουν, αφού υπάρχει πληθώρα εξωσχολικών βιβλίων, με εξαιρετικά κείμενα και εικονογράφιση που δίνουν πληροφορίες και γνώση με διασκεδαστικό και έξυπνο τρόπο!

Οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ έχουν ξεχωρήσει με ανάλογες εκδόσεις και ιδιαίτερα με την πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας”, με 7 απολαυστικά μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους!

Πάμε να εξερευνήσουμε τη Γαλλία και να ζήσουμε μία συναρπαστική περιπέτεια με το 6ο βιβλίο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι Γίγαντες του Ουρανού”, της Άννας Κοντολέων και εικονογράφιση της Λίλας Καλογερή.

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια!

Ο Νάνος ταξιδεύει στη Γαλλία για μια δουλειά της μητέρας του. Μαζί με τους δύο νέους φίλους του, τη λιγομίλητη Μιόβη και τον πολυλογά Ορέστη, επισκέπτονται το Κάστρο των Επισκόπων για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με αρπακτικά πουλιά. Στο ίδιο κάστρο φυλασσόταν παλιά ο Θυρεός των Επισκόπων με τους πολύτιμους λίθους του που χάθηκαν μυστηριωδώς. Η παράσταση με τα αρπακτικά πουλιά είναι γεμάτη απρόσμενα γεγονότα που οδηγούν με ένα ασυνήθιστο τρενάκι στην καρδιά ενός πυκνού δάσους που κρύβει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που θα τους βοηθήσει να λύσουν όχι ένα, αλλά δύο μυστήρια.

Το βιβλίο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι Γίγαντες του Ουρανού” από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ θα το βρείτε εδώ

Γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, εξερευνήστε τη Γαλλία και ζήστε μια συναρπαστική περιπέτεια!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άννα Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε θεατρολογία και υποκριτική, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως θεατρολόγος στην εκπαίδευση και σήμερα είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ. Έχει σχεδιάσει και συντονίσει εκπαιδευτικά
προγράμματα φιλαναγνωσίας, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Από το 1993 ασχολείται με τη συγγραφή και τη μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει εκδώσει παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους και έχει μεταφράσει βιβλία από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Για έργα και μεταφράσεις της έχει τιμηθεί από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, ενώ βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς τιμητικούς πίνακες και λίστες.

Σχολιάστε