Καλοκαιρινά φρούτα και εγκυμοσύνη

Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών, απαραίτητα δομικά συστατικά για τον οργανισμό και ειδικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ας δούμε μερικά καλοκαιρινά φρούτα που μπορείτε να καταναλώσετε και τα οφέλη τους:
– Καρπούζι. Αποτελείτε από 92% νερό, με αποτέλεσμα να σας βοηθάει στηνενυδάτωση του οργανισμού, όπου αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική.
-Κεράσια. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι διαταραχές του ύπνου είναιαυξημένες. Καταναλώνοντας κεράσια θα σας βοηθήσουν να τις ρυθμίσετε, αφού τα κεράσια περιέχουν και μελατονίνη, ορμόνη που ρυθμίζει την
ποιότητα του ύπνου.
-Βερίκοκα. Είναι πλούσια σε σίδηρο, απαραίτητο στοιχείο για την μαμά και για το έμβρυο. Για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, συνδυάστε το με 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
-Μπανάνα. Τις μπανάνες μπορείτε να τις βρείτε όλο το χρόνο. Είναι πλούσιες σε κάλιο όπου θα σας βοηθήσει να μειωθούν οι κράμπες στα πόδια.
– Λεμόνι. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C. Αν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες βάλτε σε 1 ποτήρι νερό μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι και καταναλώστε το πριν το πρωινό σας γεύμα
κάθε πρωί.
-Berries. Γενικά όλα τα berries περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών με αποτέλεσμα να βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
– Μάνγκο. Περιέχει αρκετή βιταμίνη C και βιταμίνη Α όπου βοηθάει στην μείωση των αναπνευστικών λοιμώξεων. Να το καταναλώνετε με μέτρο λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α και σε συνδυασμό με ποικιλία φρούτων.
Η κατανάλωση φρούτων θα πρέπει να γίνετε με μέτρο λόγω των υδατανθράκων και των σακχάρων που περιέχουν. Αν έχετε διαβήτη κυήσεως καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες ποσότητες
φρούτων που σας αναλογούν.

Επίσης δεν ξεχνάτε την συχνή κατανάλωση νερού κατά την διάρκεια της ημέρας και να τηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Ειρήνη Πετειναράκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχολιάστε