Ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σπίτι, από τον Σπύρο Σούλη!

Όχι, δε θα σας βάλουμε να κάνετε ισολογισμούς για να φτιάξετε το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σας-απλά σας παρουσιάζουμε 6 φρέσκους κι οικονομικούς τρόπους για να το διακοσμήσετε.

Συνήθως, οι φοιτητικές γκαρσονιέρες και ακόμα περισσότερο τα δωμάτια στις εστίες συνήθως είναι πολύ…λιτά. Αυτό, μάλιστα, δεν ισχύει μόνο για το (οριακά ανύπαρκτο) φαγητό που υπάρχει στο ψυγείο αλλά και για τη διακόσμηση. Και μπορεί να μη διαθέτετε μεγάλο budget για τον… καλλωπισμό του σπιτιού σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα σε ένα όμορφο, στιλάτο και κομψό χώρο.

Παρακάτω θα βρείτε 6 ιδέες για να διακοσμήσετε το πρώτο (ολόδικό σας) σπίτι χωρίς να μείνετε ταπί και ψύχραιμοι!

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Εμείς συμφωνούμε με τον Ανδρέα Κάλβο αλλά θα τολμούσαμε να συμπεριλάβουμε και την τέχνη στο παραπάνω στίχο. Αυτή άλλωστε, αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο όχι μόνο να διακοσμήσετε το σπίτι σας αλλά και να του δώσετε τον προσωπικό σας τόνο. Στολίστε λοιπόν τον κεντρικό τοίχο του χώρου σας με κάδρα, αφίσες ή collage με καρτποστάλ ή τις αγαπημένες φωτογραφίες σας.

Κλείστε τα στόρια

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά οι κουρτίνες μπορεί να μεταμορφώσουν τελείως το look και το ύφος κάθε χώρου. Φτάνει μια βόλτα σε καταστήματα με υφάσματα και είδη διακόσμησης για να βρείτε οικονομικές και κομψές κουρτίνες (ή στόρια) που ταιριάζουν στο στυλ σας.

Κι ένα ακόμα tip: Κρεμάστε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά πιο κάτω από το ταβάνι, για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται πιο ψηλοτάβανο.

Πέστε στα μαλακά

Κάντε το κρεβάτι σας πιο παιχνιδιάρικο και δώστε του τον προσωπικό σας χαρακτήρα, προσθέτοντας σε αυτό διακοσμητικά μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη. Το κόστος τους άλλωστε είναι πολύ χαμηλό. Δεν σας αρέσουν τα μαξιλάρια; Ακόμα και ένα απλό ριχτάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Φώτα κι άλλα φώτα

Δε θα σταματήσουμε να το γράφουμε ποτέ: ο σωστός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός σε ένα σπίτι μιας και καθορίζει τον τόνο, το ύφος και την ατμόσφαιρά του. Πέρα λοιπόν από το φωτιστικό γραφείου με το οποίο σκοπεύετε να περάσετε ώρες… παρέα κατά την εξεταστικής, καλό είναι να «επενδύσετε» σς 1-2 επιπλέον φωτιστικά.

Για να δώσετε μια ρετρό νότα στο σπίτι σας, ανατρέξτε στα παλιά φωτιστικά που διαθέτουν οι γονείς σας και που έχουν βρει μόνιμη θέση στην αποθήκη του σπιτιού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε γιρλάντες με φωτάκια γύρω από το κρεβάτι, τον πάγκο της κουζίνα σας, τους καθρέφτες και τα παράθυρά σας.

Δώστε σημασία στις μικρές λεπτομέρειες και με αυτές εννοούμε ένα όμορφο σαπούνι χεριών, ένα βάζο για τα λουλούδια σας, ένα ωραίο mousepad, ή ένα αρωματικό κερί. Για ποιο λόγο; Μα γιατί αυτές οι μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις, πέρα από οικονομικές, προσθέτουν στιλ σε κάθε σπίτι!

Στα φυτά λέμε «ναι»

Όχι, δε σας προτρέπουμε να πέσετε με τα μούτρα στα βιβλία! Τα φυτά όμως είναι μια έξυπνη και οικονομική διακοσμητική λύση για κάθε –φοιτητικό και μη- σπίτι μιας και φέρνουν ζωή και χρώμα στον χώρο. Τολμήστε λοιπόν να γεμίσετε με αυτά εκείνες τις γωνίες του σπιτιού που σας φαίνονται πολύ άδειες ή τα ράφια της βιβλιοθήκης σας.

Περισσότερα εδώ

Σχολιάστε