Με φόντο το Κρητικό Πέλαγος, η νέα περιπέτεια του Ντετέκτιβ Κλουζ!

Στην Κρήτη διαδραματίζεται η 29η περιπέτεια του ντετέκτιβ Κλουζ, με τίτλο “Η θάλασσα των χαμένων ψαριών”!

Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ο συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς  Κλουζ, Γίργκεν Μπανσέρους, πουθενά στον κόσμο ο μικρός ντετέκτιβ δεν είναι πιο επιτυχημένος από όσο στην Ελλάδα, με τους μικρούς αναγνώστες να είναι από τους πιο φανατικούς!

Ο γνωστός συγγραφέας επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας, ενώ μια επίσκεψη του στην Κρήτη, τον ενέπνευσε για την 29η περιπέτεια του Κλουζ!

Καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν στην Κρήτη για τον Κλουζ και την παρέα του! 

Να κοιμάται κανείς όσο θέλει, να τεμπελιάζει στον ήλιο και να τρώει μέχρι να τον πιάσει η κοιλιά του – έτσι πρέπει να είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη. Αλλά ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ σαν τον Κλουζ βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Κι έτσι δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση. Από έναν ψαρότοπο κοντά στην πόλη χάθηκαν τα ψάρια. Έφυγαν; Η μήπως όχι; Μήπως δε φταίνε τα ψάρια αλλά οι άνθρωποι; Για να λύσει το μυστήριο, ο Κλουζ θ’ αναγκαστεί να βουτήξει ο ίδιος στα βαθιά, καταγάλανα νερά του Κρητικού Πελάγους!

Αν και τα δικά σας παιδιά αγαπάνε τον Κλουζ, τότε σίγουρα θα λατρέψουν και αυτή την περιπέτεια!

Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ“, αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασσικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Ο Jurgen Banscherus (Γίργκεν Μπανσέρους) γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δε στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφρασθεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hulshoff.

Σχολιάστε