Επιστροφή στο σχολείο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Επιστροφή στο σχολείο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, έχει αρχίσει! Αυτή η εποχή αγχώνει αρκετά τους γονείς, τόσο για τις αγορές που πρέπει να γίνουν, αλλά γενικότερα για την οργάνωση που χρειάζεται για τη σχολική καθημερινότητα των παιδιών.

Περισσότερο αγχωμένοι είναι οι γονείς που φέτος για πρώτη φορά τα παιδιά τους θα πάνε στο σχολείο, όμως με τη σωστή οργάνωση, όλα θα γίνουν πιο εύκολα!

Συμβουλές για καλό ξεκίνημα…

-Είναι ώρα να ξεκινήσουμε με την προσαρμογή στο πρωινό ξύπνημα! Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινήσουν να κοιμούνται νωρίτερα τα βράδια για να ξυπνάνε ευκολότερα το πρωί!

-Αν έχετε κάποιες εκκρεμότητες με το παιδικό δωμάτιο, το γραφείο ή τη ντουλάπα του παιδιού, καλό θα ήταν να μην το αφήσετε για τις τελευταίες μέρες.

-Για τις αγορές των σχολικών ειδών ζητήστε από τα παιδιά να δουν τι προμήθειες έχουν από την προηγούμενη χρονιά, όλο και κάποια σχολικά είδη θα υπάρχουν στα συρτάρια τους, ώστε να έχετε εικόνα τι ακριβώς θα χρειαστούν. Ξεκινήστε να συμπληρώνετε τη λίστα με τα απαραίτητα. Αν χρειάζονται νέα σχολική τσάντα, καλό είναι να το δείτε νωρίτερα, για να αποφύγετε και το συνωστισμό των τελευταίων ημερών, στα βιβλιοπωλεία.

-Όμως με την επιστροφή στο σχολείο, τα παιδιά θα χρειαστούν αθλητικά παπούτσια και φόρμες, οπότε καλό είναι να κάνετε ένα έλεγχο στα νούμερα γιατί συνήθως αλλάζοντας εποχή, τα παιδιά αλλάζουν και μέγεθος!

-Για την καλύτερη οργάνωση της σχολικής χρονιάς, χρησιμοποιήστε ένα organizer, στο οποίο θα σημειώνεται το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, αλλά και το δικό σας! Δραστηριότητες και ότι άλλο χρήσιμο καταγράψτε το, γιατί ένα μυαλό το έχουμε!!!

-Βρείτε κάποιες ιδέες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

Μια αιτία για ένταση κατά τη διάρκεια της πρωινής προετοιμασίας, είναι τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά! Για να αποφύγουμε λοιπόν τη φασαρία, προτείνουμε στα παιδιά να σετάρουν τα ρούχα όλη της εβδομάδας από το Σαββατοκύριακο! Πιστέψτε με είναι μια καλή συνήθεια, που θα σας χαρίσει περισσότερη ηρεμία τα πρωινά πριν το σχολείο.

Α! και μην ξεχάσετε την πρώτη μέρα, πριν φύγουν τα παιδιά για το σχολείο, φωτογραφίστε τα! Θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση για τα επόμενα τους χρόνια!

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Σχολιάστε