Ένας “τοίχος γεμάτος καλοσύνη” στο Τυμπάκι

Ένας “τοίχος γεμάτος καλοσύνη”, έκανε την εμφάνιση του το Μάρτιο του 2016, στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα στα Νηπαγωγεία της πόλης, με πρωτοβουλία του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Νηπιαγωγείων.

Από τότε μέχρι και σήμερα η πρωτοβουλία αυτή έχει στηριχτεί από τους κατοίκους της πόλης, κάνοντας πράξη την  ιδέα του «Τοίχου της Καλοσύνης », ενός τοίχου προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Όμως τελευταία παρατηρείται στο συγκεκριμένο σημείο μια πολύ άσχημη εικόνα, με ρούχα και άλλα είδη πεταμένα παντού. Απ΄ότι φαίνεται κάποιοι επιλέγουν ότι τους αρέσει και ότι δεν θέλουν τα αφήνουν πεταμένα στο έδαφος.

τοίχος
Ο τοίχος καλοσύνης σήμερα…

Με τη φράση «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρ΄το», καλούνται οι συμπολίτες μας να κρεμάσουν ρούχα, παπούτσια με τις απαραίτητες πληροφορίες να αναγράφονται σε εμφανές σημείο (νούμερο, φύλο), φαγητό με ημερομηνία παρασκευής, τρόφιμα, ίσως και κάποια φάρμακα, που δεν τα χρειάζονται, και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη να έρχονται και να παίρνουν αυτό που χρειάζονται.
Ένα μάθημα ζωής για τα μικρά  παιδιά, καλλιεργώντας τους το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η κίνηση είναι απλή: Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, σεβασμός σε εκείνους που ενδεχομένως έχουν συστολή να γνωστοποιήσουν τη δυσκολία τους. 

Σχολιάστε