Ελαιόδεντρα για υιοθεσία!

Τα τελευταία χρόνια και στο νησί μας, υλοποιούνται διάφορα projects, είτε από επιχειρήσεις είτε από μεμονωμένους αγρότες, με θέμα την υιοθεσία ελαιόδεντρων από ανθρώπους που ζουν σε άλλες χώρες, αλλά ξέρουν να εκτιμούν το χρυσάφι της Ελληνικής γης.

Όταν λέμε ότι κάποιος υιοθετεί μια ελιά εννοούμε ότι μέσω μιας ετήσιας συνδρομής, αναλαμβάνει τη φροντίδα του ελαιόδεντρου, που πλέον φέρει και το όνομα του,  καλύπτει τις ανάγκες μπορεί να έχει κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου  και ως αντάλλαγμα λαμβάνει το ελαιόλαδο που παράγει η ελιά του.

Ήδη στη χώρα μας υπάρχουν αγροτοεπιχειρήσεις που προωθούν με επιτυχία το συγκεκριμένο project, με την υιοθεσία ελαιόδεντρων, ενώ υπάρχουν και αγρότες μεμονωμένοι που δίνουν προς υιοθέτηση τα ελαιόδεντρα τους!

Τα οφέλη σίγουρα είναι πολλαπλά, αφού οι πελάτες υιοθετώντας μια ελιά, απολαμβάνουν ένα προϊόν υψηλής πολιτιστικής, αλλά και διατροφικής αξίας, ενώ παράλληλα στηρίζουν την ιστορία ενός τόπου.

Από την πλευρά του ο αγρότης έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει και να στηρίξει το προϊόν του, προβάλλοντας παράλληλα και τον τόπο του!

ελιές

Ένα τέτοιο ελαιώνα με υιοθετημένες ελιές, συναντήσαμε πρόσφατα στην περιοχή του Αμπελούζου, απ΄όπου είναι και οι φωτογραφίες μας.

Σχολιάστε