Δράση Φιλαναγνωσίας για τη γιορτή παιδικού βιβλίου!

Δράση Φιλαναγνωσίας για τη γιορτή παιδικού βιβλίου!

Στο σχολείο μας συνέβη κάτι μαγικό, τα βιβλία ξέφυγαν από τα ράφια της βιβλιοθήκης βρέθηκαν, στα χέρια των παιδιών και τους είπαν ένα μυστικό: Έφτασε η γιορτή μας, η γιορτή του παιδικού βιβλίου και θέλουμε να την γιορτάσουμε μαζί, να σας ταξιδεψουμε στον κόσμο μας. Έτσι τα παιδιά έβαλαν μουσική και χόρεψαν κρατώντας στα χέρια τους βιβλία στο ρυθμό της φαντασίας, της παριπέτειας, της χαράς.


Από την Βάνα Μυρωνάκη


Με αφορμή το παραμύθι με τίτλο “Εάν ήμουν βιβλίο τι θα ήθελα να γίνω”, έπαιξαν τι άλλο; θεατρικό παιχνίδι!

Αν ήμουν βιβλίο θα ήθελα να γίνω ΓΕΦΥΡΑ κι όλοι οι άνθρωποι της γης να δίνανε τα χέρια.

ΣΚΑΛΑ να ανεβαίνεις στον ουρανό να παίζεις με τα αστέρια.

Να γίνω ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ να ταξιδεύεις σε χώρες παραμυθένιες και ΑΛΟΓΟ να καλπάζεις σε δάση μακρινά να συναντάς νεράιδες και ξωτικά. Να γίνω μόνο για σένα μια πολύχρωμη ΟΜΠΡΕΛΑ και ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ να λουστείς όλα τα χρώματα της γης.

Να γίνω ένα ΤΡΕΝΟ που να μην πατάω φρένο σ’ ένα ταξίδι ονειρεμένο κι ένα ΦΩΤΟΣΠΑΘΟ για να νικάς όλους τους δράκους μονομιάς.

Να γίνω ΔΙΣΚΟΣ να σου προσφέρω μέλι και γάλα. Να γίνω ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ να ακούσεις μουσική σε ουρανένια σάλα και μια μεγάλη ΑΓΚΑΛΙΑ να χωράνε όλα τα παιδιά μαύρα, κίτρινα, λευκά.

Να γίνω ΣΥΝΝΕΦΟ να βρέχω όνειρα και τέλος μια ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ να γράψεις την δική σου ιστορία……..

Τα παιδιά από τους τίτλους των βιβλίων που κρατούσαν στα χέρια έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες. Χρόνια σου πολλά βιβλίο μια ευχή από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου!

Σχολιάστε