Δράσεις για όλη την οικογένεια από το Familytime.gr-Πως μαθαίνω στο παιδί μου να αγαπά και να εκτιμά το φαγητό

Δράσεις για όλη την οικογένεια από το Familytime.gr-Πως μαθαίνω στο παιδί μου να αγαπά και να εκτιμά το φαγητό

Ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα περάσαμε παρέα με τα παιδιά μας την Κυριακή 2 Απριλίου, συμμετέχοντας στο βιωματικό σεμινάριο “Πως μαθαίνω στο παιδί μου να αγαπά και να εκτιμά το φαγητό- πως εμπλουτίζω το φαγητό με νέες γεύσεις και προσκαλώ το παιδί σε αυτό”, με την κ. Ειρήνη Πετειναράκη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του familytime.gr, στο χώρο του Δημιουργικού Εργαστηρίου ROBO-PLACE και τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους διάφορα θέματα που αφορούν τη διατροφή των παιδιών…

Αρκετές ήταν οι μαμάδες που αναφέρθηκαν σε κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε να δοκιμάσουν τα παιδιά τους κάποια φαγητά, με την κ. Πετειναράκη να μας προτείνει τρόπους για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το φαγητό και τις νέες γεύσεις…

-Πάρτε το παιδί σας στη λαϊκή…

-Μαγειρέψτε μαζί με το παιδί…

-Να σερβίρετε μικρή μερίδα, αλλά με φαντασία…

-Όχι στις πολλές επιλογές φαγητού, ένα φαγητό για όλη την οικογένεια…

-Δώστε το καλό παράδειγμα στο παιδί με υγιεινές συνήθειες…

-Δημιουργούμε ένα υγιές διαιτολόγιο με πρότυπο τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ασπίδα για τον οργανισμό του παιδιού και όλης της οικογένειας!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Πετειναράκη για την ανταπόκριση της στην πρόσκληση του familytime.gr. αλλά και όλους τους συμμετέχοντες!

Σχολιάστε