Παιδικά βιβλία για το Πάσχα!

|

Αν επιλέξετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο τις μέρες του Πάσχα, ενώ ξεκουραζόμαστε από τις σχολικές μας υποχρεώσεις και για να απέχουμε από τις οθόνες που τόσο έντονα υπάρχουν στη καθημερινότητα μας, παρακάτω θα βρειτε κάποια πασχαλινά βιβλία που θα σας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά…καλή ανάγνωση!!!

Επιμέλεια-Παρουσίαση Γωγώ Μαρακομιχελάκη ΣΤ΄Δημοτικού

Για παιδιά από 3 ετών

«ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
Λίγα λόγια:Σ’ αυτό το βιβλίο συναντάμε την Νάνια που μετά την απορία της «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα» στο ομώνυμο βιβλίο, θα αναρωτηθεί για το «Πού πήγε το Πάσχα». Και μέσα από την αναζήτηση της σε εμπορικά καταστήματα, θα καταλήξει σε μια σπηλιά στο βουνό απ’ όπου βγαίνει το Άγιο Φως.

Για παιδιά από 5 ετών

«ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ», της Κατερίνας Μουρίκη
Λίγα λόγια: Ένα ξωκλήσι κινδυνευει να γκρεμιστεί. Τα ζωάκια που είχαν βρει καταφύγιο σε αυτό, αποφασίζουν να δράσουν. Το Πάσχα πλησιάζει και το εκκλησάκι πρέπει να γίνει όμορφο και να λειτουργήσει ξανά.

Για παιδιά από 6 – 9 ετών

«ΤΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΡΑΓΙΣΕ»,της Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου
Λίγα λόγια:Η γιαγιά Ναυσικά βάφει όπως κάθε χρόνο τα πασχαλινά αυγά. Ενώ τα βράζει ένα από αυτά ραγίζει και τα υπόλοιπα «γερά » αυγά αρχίζουν να το περιγελούν. Η στάση τους δεν διαφέρει από εκείνη πολλών συνανθρώπων μας μπροστά στην αδυναμία του άλλου. Ένα βιβλίο που αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της διαφορετικότητας.

Για παιδιά από 12 ετών

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ»,του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Λίγα λόγια: Ιστορίες και αναμνήσεις, ήθη και έθιμα μιας αλλοτινής εποχής μέσα από τα πασχαλινά διηγήματα του Σκιαθίτη

 

Προηγούμενες

Κατσικαλάκης, Μεταφορική Τυμπακίου

Φυτεύουμε παχύφυτα, σε τσόφλι αυγού!

Επόμενη

Σχολιάστε